Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Čop postigao tri pogotka u 'petardi' Dinama protiv Zadra!

Duje Čop
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
02.08.2014.
u 22:55

Trener Zoran Mamić ne odustaje od rotiranja momčadi, najavljuje promjene u sastavu u odnosu na srijedu...

Gromkom su "petardom" Zadru Dinamovi nogometaši vatrometno najavili uzvratni dvoboj s Aalborgom u 3. pretkolu za ulazak u Ligu prvaka (srijeda, 20.45 sati). Plavi su odigrali kvalitetnu utakmicu, Zadrani su praktički samo statirali, bili su puki promatrači svega onoga što se događalo na travnjaku, pa je tih uvjerljivih 5:0 (2:0) za Zagrepčane uistinu i realna slika viđenoga.

Tako je, eto, nastavljena tradicija prvenstvenih gostovanja Zadra u Maksimiru – u zadnjih pet utakmica primili su gosti čak 21 pogodak od Dinama, nikad manje od četiri... Trener Zoran Mamić opet je zarotirao momčad, odmarao je Eduarda, Šimunića, Antolića i Brozovića, no za razliku od utakmice s Lokomotivom, to se uopće nije osjetilo. Dinamo je odigrao utakmicu u visokom ritmu, a s tri je pogotka briljirao najbolji strijelac prošloga prvenstva, Duje Čop...

- Veseli me pobjeda, ali posebno sam radostan zbog sjajnoga Čopa, kojem se napokon otvorilo. Bio je Duje silno nervozan, mučilo ga je što zbog ozljede nije prošao pripreme, trebao mu je gol da se smiri. Zabio je tri i nadam se da će sad opet biti onaj stari Duje – rekao je Mamić.

A Čopova se nervoza i želja za pogotkom mogla opipati u zraku! U prvih deset minuta, naime, u dva je navrata uklizao za već izgubljenom loptom i zabio se u korner-zastavicu, dizao se i borio, za njega u subotu nije bilo izgubljene lopte. I bio je nagrađen, načeo je mrežu Zadrana nakon dodavanja Soudanija u 25. minuti, pa je u 80. zabio fantastičan gol iz slobodnog udarca s 20-ak metara, da bi minutu prije kraja u mrežu pospremio "odbijanac" nakon vratnice maloga, sve boljeg Ćorića!

Zadrani, eto, leže Čopu – u osam utakmica koliko je odigrao protiv njih, zabio im je čak devet golova! A s ova se tri gola priključio "dinamovcima" Viduki, Petroviću, Peternacu i Bošnjaku, koji su u svoje igračko vrijeme također po tri puta tresli zadarsku mrežu na jednoj utakmici!

Spektakularan je pogodak zabio i Ademi za 2:0 u 28. minuti, naletio je na odbijenu loptu i iz punog ju je trka s 25 metara zakucao u mrežu, bila je to samo takva golčina! Soudani je, pak, zabio u 52. minuti, udarcem glavom, nakon ubacivanja Ive Pinta, koji je protiv Zadra odigrao 50. utakmicu za plave...

- Bili smo koncentrirani, nismo suparniku dali disati i za takav su pristup dečki nagrađeni raznovrsnim golovima – rekao je Mamić, a trener Zadra, Ferdo Milin, nije filozofirao, bio je kratak i jasan:

- Bila je to od prve minute igra na jedan gol, Dinamo je zasluženo slavio i želim mu sve najbolje protiv Aalborga - korektan je bio Milin.

>> 'Dinamo je prevelik klub da bi razvijao igrače za druge!'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije