Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrira Kovaču

Ćiro: Vatreni nisu 
bili nespremni, za sve je kriv Šuker

Ćiro Blažević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
03.09.2014.
u 13:55

– Zadar je jedan od najljepših gradova na svijetu, pravi sportski grad kojem i ja želim dati svoj doprinos. Uvijek su me dočekivali sa simpatijama, tek nekolicina znala je doviknuti "pederu"

Ćiro kaže da mu je nakon pola godine u Tuzli tromjesečni odmor bio neophodan.

– Bilo je to pet najtežih mjeseci u mojoj karijeri. Svaki dan razmišljanje kako stići prednost, kako je zadržati, puste analize, pripreme... To me toliko iscrpilo da sam pomislio kako je to kraj karijere. Ali, sada sam odmoran, fit, spreman za novi izazov. Da ne mislim da sam u top-formi, ne bih se primao ovoga posla – kaže Blažević, koji u četvrtak okuplja svoju momčad u Stanovima.

Zahvalan Milinu

U Zadru vas vole?

– Zadar je jedan od najljepših gradova na svijetu, pravi sportski grad kojem i ja želim dati svoj doprinos. Uvijek su me dočekivali sa simpatijama, tek nekolicina znala je doviknuti "pederu". Zahvalan sam i svome prethodniku Ferdi Milinu jer je napravio dobar temelj na kojemu mogu napraviti nadogradnju. Odlučan sam uvesti red i disciplinu kako bih spriječio bilo kakve avanture tamo gdje je najvažnije, na terenu – dodaje Ćiro.

Ostavljamo Zadar i okrećemo se vatrenima. Na redu i disciplini inzistira i izbornik Kovač. Možda i previše?

– Neka svaki trener otkloni svaku iluziju da će red i disciplinu uvesti zato što je strog. Jedini autoritet je autoritet znanja. Cijenit će te i pratit će te samo ako znaju da znaš, ako znaš objasniti, demonstrirati i repetirati do automatizacije. Ako procijene da im tvoje znanje može donijeti progresiju. Najveća opasnost za trenera je evolucija, no ne i za mene jer ja sam avangarda. Svakodnevno pratim nogometnu evoluciju i podređujem se njezinim zahtjevima – ističe Ćiro.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Izbornik je neoprezno okrznuo reprezentativce tvrdeći da nedovoljno trče.

– Nisam shvatio da je to išlo igračima, možda je mislio na sebe i svoj stožer. Međutim, to što je Niko rekao, da naši igrači nemaju moć, to nije istina. Ni u jednom trenutku nisam primijetio da je nekoga od naših igrača ulovio grč, a kod drugih reprezentacija sam to uočio. Da naši dečki nemaju moć, ne bi mogli egzistirati u najjačim klubovima svijeta – tvrdi Blažević.

Tudor ima felera

I ponavlja staru tezu:

– Već sam rekao da je za podbačaj u Brazilu kriv Šuker. A Niko? Da se razumijemo, Niko nije trebao uzeti mene za savjetnika jer bi time dezavuirao sam sebe i znalo bi se da ja to vodim. Ali, da je barem uzeo Pamića ili Bonačića, ljude s iskustvom.

Ili Tudora?

– Nisam na njega mislio. Pokazao je nekoliko felera, strateških... I nemojte me svađati s Nikom. Ja ga volim, držim mu palčeve, tvrdim da je moralna vertikala, ali neću se ustručavati kritizirati ga ako vidim da griješi – zaključio je Miroslav Blažević.

>>Kovač: Na SP-u smo podbacili u trkačkom dijelu, bili smo tek 22.!

>>Sammir: Kovač će me opet morati pozvati u reprezentaciju!

Komentara 17

MA
Magnificus
14:08 03.09.2014.

ispao je sa Zagrebom, ispast će i sa Zadrom....vrijeme je za penziju, i to odavno

HR
hrvatska91
14:39 03.09.2014.

ma ajde dosta više "oglabanja kosti" s repkom i Kovačem... što se tu ima "kontrirati"... od Brazila smo izgubili zbog "sreće" jer je bila prva utakmica i bio domaćin, Kamerun smo pobijedili, a Meksiko je bio bolji i točka... i tu se ništa ne može promijeniti da se sve vrati i taj čuveni "trener svih trenera", nekad 3.na svijetu...a sad i ozbiljni pretendent na "slavno mjesto" selektora "republike šumske"... ajde, Ćiro, Lino, Zdravko i svi ostali "kontratori" lijepo u zasluženu mirovinu i pustite mlade da rade svoj posao kako znaju i mogu najbolje. Hvala.

L0
luena 01
14:23 03.09.2014.

Nakon Zadra ce mu trebat cetri mjeseca da se odmori.... Gospon Ciro nabolje je u mirovinu ,idu osamdesete.. Uzivajte sa unucima ,putujte po svijetu na druga lijepa mjesta dok vas jos zdravlje sluzi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije