Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EUro

Italija pred kraj izvukla remi s Bugarskom, BiH uvjerljiva u derbiju začelja

Italija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
28.03.2015.
u 22:46

Hrvatska je vodeća u skupini sa 13 bodova, Italija ima 11, Norveška devet, Bugarska pet, Azerbajdžan tri, a Malta jedan.

U petom kolu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u kojoj igra i Hrvatska, Bugarska je remizirala protiv Italije (2:2), iako je bila blizu pobjede. Naime, vodila je sve do 84. minute.

Italije je bolje otvorila, povela je već u četvrtoj minuti, a a vlastitu mrežu zatresao je Minev. No, već do 17. minute Bugari su preokrenuli, Popov i Micanski su bili strijelci. I taj rezultat bio je aktivan do pred sam kraj kada je izjednačio Eder. Talijani su nastavili sa sjajnim nizom u kvalifikacijama, već 45 utakmica ne znaju za poraz. Imaju 33 pobjede i 12 remija. 

Hrvatska je vodeća u skupini sa 13 bodova, Italija ima 11, Norveška devet, Bugarska pet, Azerbajdžan tri, a Malta jedan.

U derbiju začelja skupine B, reprezentacija BiH pobijedila je Andoru i učvrstila petu poziciju u skupini. Naši susjedi slavili su u gostima s uvjerljivih 3:0. Sva tri pogotka na susretu postigao je napadač Manchester Cityja Edin Džeko, a zanimljivo je da mu je svaki puta asistirao Senad Lulić.

U ovoj skupini večeras su su još igrale Belgija i Cipar, a domaća momčad slavila je s visokih 5:0. Golove su postigli Fellaini dva, Benteke, Hazard i Batshuayi. 

U skupini je vodeći Wales sa 11 bodova, Izrael ima devet bodova i utakmicu manje, baš kao i Belgija koja ima osam bodova. Četvrti je Cipar, peta je BiH, a posljednja Andora.

Zanimljivo je bilo i u skupini A. Turska je bila na pragu pobjede u Nizozemskoj. Yilmaz je zabio za vodstvo, a u trećoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Sneijder i ostavio Nizozemski ispred Turske na ljestvici. Ispred njih su vodeća Češka i Island.

>>Prosinečki debitirao pobjedom, Bale i društvo potopili Izrael

Komentara 4

DA
dastipci
09:26 29.03.2015.

''Talijani su nastavili sa sjajnim nizom'' da, da. remi s nama doma i bod u Bugarskoj se sigurno u Italiji računa kao sjajan uspjeh.

U1
ursus_1212
09:16 29.03.2015.

Bih se učvrstila na petom mjestu. Učvrstila :-((

WA
walti
22:51 28.03.2015.

Mi Hrvati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije