Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruno Marić

Prijete smrću meni i mojoj djeci, neću više suditi derbi

Bruno Marić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
21.09.2015.
u 10:20

"Odgovorno tvrdimo da nitko iz Hajduka nije prijetio smrću sucu Bruni Mariću. Nitko s njim nije kontaktirao telefonom", pisao je, između ostalog, Hajduk

Bruno Marić sudio je subotnji derbi između Dinama i Hajduka, a nakon njega našao se u središtu pozornosti. Hajduk je nezadovoljan njegovim suđenjem, a Mateo Beusan potvrdio je da je Marić dva puta oštetio Hajduk.

– Lopta je Benkovića udarila u ruku, a to je utjecalo na igru, tako da je to bio jedanaesterac. A kod Soudanija, ako je i bio prekršaj, bio je na 18 metara tako da nije jedanaesterac – rekao je Mateo Beusan.

Jasno, Splićani su bili bijesni pa je Marić nakon utakmice doživio niz neugodnosti i napada na sebe. Neki tvrde da je bilo i fizičkog kontakta te prijetnji smrću, ali Hajduk se od toga ogradio jučerašnjim priopćenjem.

"Odgovorno tvrdimo da nitko iz Hajduka nije prijetio smrću sucu Bruni Mariću. Nitko s njime nije kontaktirao telefonom", pisao je, između ostalog, Hajduk, a danas je svoju verziju cijele priče ispričao i prozvani sudac.

– Moja odgovornost jest da se pojavim pred novinarima i sve objasnim – započeo je konferenciju Marić pa nastavio:

– Prije svega moram pohvaliti igrače obje ekipe. Iako su bili sigurni da je odluka na njihovu štetu, bili su odmjereni. Velika zasluga za to ide njihovim trenerima, Burić se pokazao kao pravi hrvatski sportski vitez i olakšao mi je ono što se događalo.

– Donio sam odluku na temelju onoga u što sam apsolutno bio siguran u tom trenutku. Ono što sam vidio, ili ono što sam mislio da sam vidio... Valjda je svima jasno da za dosuđivanje kaznenog udarca na Poljudu u 93. minuti, i to kada se zoveš Bruno Marić, moraš biti sto posto siguran. Žao mi je, ali ja sam bio uvjeren da donosim ispravnu odluku.

– Hvala Bogu, Henriquez je promašio pa nisam napravio neku štetu Hajduku. Ali izazvao sam problem Dinamu, spominjao se Zdravko Mamić, Davor Šuker, HNS, moji kolege suci... Oni s tim nemaju nikakve veze, ne donosim odluke ni po čijim uputama. Kunem se da sam priželjkivao, molio Boga da sve prođe dobro, da ne bude nikakvih repova. To se, nažalost, nije dogodilo.

Osvrnuo se i na događaje nakon utakmica. Opisao je ružne scene koje su se događale.

– Nakon utakmice hladne glave su mi prijetili da će mi oduzeti život. Ono što su rekli vruće glave, to im opraštam. Sudbina sudaca nije dobra ako ćemo drhtati nakon svake odluke. Izjave Ljube Pavasovića Viskovića su neprihvatljive, tako vrijeđati hladne glave je neprihvatljivo, ružno.

– Mislim da će institucije poduzeti mjere. Moram sam angažirati zaštitare da mi čuvaju obitelj. Primam prijetnje smrću od osam sati navečer na mobitel, sve do danas. Policajci su mi prišli nakon susreta i rekli da me u hotelu već čeka krim-policija jer su dobili prijavu za prijetnje pa sam morao dati izjavu.

Progovorio je Marić i o činjenici da ga se često delegira za derbi.

– U zadnje vrijeme sudio sam gotovo sve derbi utakmice. Bio sam u dobroj formi, u konačnici sam izabran za najboljeg suca. Utakmice koje sam sudio ove polusezone bile su dobro odsuđene. Očekivao sam da ću suditi i ovaj derbi zbog forme, ali i zato što sam, bez lažne skromnosti, derbi u prvom kolu ove sezone odsudio jako dobro.

Marić je još jednom naglasio da su se igrači i treneri lijepo ponašali, a posebno je izdvojio Milića i Burića. Također, ne osuđuje Hajduk zbog toga što ne želi da im on više sudi.

– Ispričavam se svim navijačima Hajduka, nije mi bila namjera da to izazovem u njihovim srcima. Ako me sada pitate, neću više nikada suditi derbi. Ni na Poljudu ni na Maksimiru ni u Daruvaru. Smatram da je realno kada kažu da je bolje da im ja ne sudim više. Brbiću također nije lako izdržavati pritisak, u njemu je bila samo tuga, a ne gnjev.

Dodao je kako još uvijek dobiva ružne poruke.

– Dobio sam tisuće poruka da će mi zaklati djecu, pobiti cijelu obitelj... 

>>Bruno Marić nas je namjerno oštetio! On je pijun vladajuće garniture, a HNL nije regularno natjecanje

>>Ljubo Pavasović mi je rekao: Bruno Marić ti neće živ izaći iz Splita

Komentara 41

DU
Deleted user
10:32 21.09.2015.

Ovo ludilo je stvarno jako...covjek se ispricava ...cemu zasto? Ako nije namjerno pa sto ... FIFA zeli da se takve stavri dogadjaju da se vise pise o nogometu ... jer da ne zeli uveli bi kao u kockeyu ponavljanje snimkee i gotovo. ali ne ovako misle da je bolje.

ED
europski dinamo
11:31 21.09.2015.

Sudac Maric kaze da je 1.kolo odlicno odsudio i je osim kaj nije Dinamu sudio penal nakon Caktaseve ruke. Naravno nitko tada nije vristao i pisao o kradji. Licemjeri...

GR
grodar
11:22 21.09.2015.

sta kaze mateja na to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije