Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMISIJA ZA ŽALBE

Brbić: Savezu svaka čast, kako je samo brz kad je Hajduk u pitanju

marin brbić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
14.12.2014.
u 11:30

Nije gotovo! Hajduk je Dinamu dužan nadoknaditi troškove organizacije utakmice koja nije odigrana.

Nisu se u Hajduku previše uzbudili zbog odluke da se neodigrani derbi 16. kola Prve HNL registrira 3:0 za Dinamo. Žalba u kojoj su bijeli tražili da se dvoboj s Dinamom ipak odigra bila je više u svrhu svojevrsne igre s HNS-om, pokušaj ukazivanja na propuste.

Gospoda su bila brza

– Zar nije znakovito da se komisija raspala? Odluka je donesena, mi smo iskoristili svoje pravo. Doista su gospoda brzo reagirala, imenovala nove članove komisije koja je odmah donijela odluku. Svaka im čast, opet su bili iznimno brzi kad je Hajduk u pitanju. Mogu se samo nadati da će Hrvatski nogometni savez biti brz u rješavanju ostalih problema hrvatskog nogometa – kazao je Hajdukov predsjednik uprave Marin Brbić.

Osvrnuo se i na reakcije proteklih dana. Bilo je dosta kritičkih nota koje su bile uperene prema Hajduku zbog toga što je uopće uložio žalbu.

– Podsjećam, mi nikada nismo kazali da ne želimo igrati protiv Dinama. Još prije utakmice tražili smo odgodu, i to na sat vremena. Isto smo govorili i nakon utakmice. Nije sporno da smo željeli igrati, ali s publikom, ne bez nje. Zbog toga smo se i žalili – dodao je Brbić.

O Hajdukovoj žalbi očitovala se novoformirana Komisija za žalbe, koju je jučer poslijepodne imenovao Odbor za hitnost HNS-a.

Jednoglasna odluka

Umjesto Tomislava Grahovca, Mate Matića i Živka Slijepčevića imenovani su Davor Blašković i Stipe Cvitanović. Odluka Saveza o uvrštenju u ovu važnu komisiju nije ih zatekla nespremne, dapače, novi dvojac brzo se pribrao od šoka, munjevitom su brzinom proučili predmet i dva sata nakon imenovanja ekspresno su odbili zahtjev Splićana.

– Komisija za žalbe sastala se u kvorumu te je sukladno svojim ovlastima razmotrila žalbu Hajduka na odluku povjerenika za natjecanje MAXtv Prve lige o registraciji neodigrane utakmice 16. kola Dinamo - Hajduk rezultatom 3:0 u korist Dinama zbog neopravdanog nenastupanja momčadi Hajduka.

Komisija za žalbe jednoglasno je donijela odluku da se žalba HNK Hajduk odbije kao neosnovana - stoji u obrazloženju.

Tako će se utakmica Dinamo - Hajduk napokon registrirati 3:0 i plavi će bijelima na ljestvici pobjeći na čak plus 17 bodova (46-29)!

Također, Hajduk je dužan Dinamu nadoknaditi štetu zbog neodigrane utakmice u visini koju će na temelju Dinamovoga zahtjeva utvrditi Povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige.

>> Nova Komisija HNS-a odlučila: Žalba Hajduka odbijena, Dinamo je pobijedio 3:0!

Komentara 39

MA
MagnusJohnson
11:40 14.12.2014.

"Podsjećam, mi nikada nismo kazali da ne želimo igrati protiv Dinama. Još prije utakmice tražili smo odgodu, i to na sat vremena." Ovaj tip se toliko izgubio u vlastitim lažima, da više niti ne zna šta je istina. Oni su su tražili odgodu na sat vremena, ma nemoj mi reći, po kojim pravilima, zakonima??? Huligani su vam naredili da ne smijete igrati i to je prava istina.

DU
Deleted user
11:37 14.12.2014.

Koliko god savez bio brz. Najbrži je Hajduk s tobom u kmečanju. Trebao je biti još brži i automatski vas izbaciti u 3. ligu . Kako vas nije sramota. Fuj .Kmeeeeeee.

CE
cenzura
12:23 14.12.2014.

Malo nebi igrali, oda bi igrali, pa opet nebi igrali........ nesposobna, bahata, preplaćena ekipa koju vodi ulica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije