Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Brazil prvi osigurao put u Rusiju, Bolivija nadigrala Argentinu

Brazil
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
29.03.2017.
u 08:24

U kvalifikacijskoj utakmici Neymar i društvo kod kuće su pobijedili Paragvaj sa 3:0, a Barcin je igrač nakon pet godina ponovno bio kapetan

Brazil je prva reprezentacija koja je izborila Svjetsko nogometno prvenstvo koje se dogodine igra u Rusiji. U kvalifikacijskoj utakmici Neymar i društvo kod kuće su pobijedili Paragvaj sa 3:0, a Barcin je igrač nakon pet godina ponovno bio kapetan.

Domaćin je paragvajsku mrežu načeo u 35. minuti, a strijelac je bio Philippe Coutinho. U nastavku Seleção je zaigrao još bolje. Paulinho je pogodio vratnicu, pa je Neymar promašio veliku priliku nakon Coutinhova proigravanja.

Pune tribine stadiona Corinthiansa u Sãu Paulu dale su dodatnu snagu Titeovim izabranicima. Imali su Brazilci i jedanaesterac, ali je Silva obranio Neymarov udarac koji je prije i sam izborio. No, Barcelonina zvijezda u 64. minuti iskupila se pogotkom za 2:0. Četiri minute prije kraja utakmice Marcelo je zabio za konačnih 3:0. 

Otkako je izbornik Tite naslijedio Dungu, brazilska reprezentacija nije izgubila, a u sedam utakmica njegova momčad nije primila pogodak.

Čile je kod kuće pobijedio Venezuelu s 3:1, a već nakon prvih dvadesetak minuta sve je bilo jasno. U 5. minuti Alexis Sanchez doveo je domaćine u vodstvo, a dvije minute kasnije Esteban Paredes je zabio za 2:0.

Pizzijevi izabranici nastavili su silovito, a Esteban Paredes je u 22. minuti zabio svoj drugi pogodak na utakmici za uvjerljivo vodstvo Čilea od 3:0. U nastavku je domaćin mogao biti još uvjerljiviji, ali je Arturo Vidal promašio nekoliko dobrih prilika. I Alexis Sanchez je u 77. minuti promašio jedanaesterac. Jose Rondon u 63. minuti ublažio je poraz.

Peru još ima izglede plasirati se na SP nakon pobjede nad Urugvajem (2:1). Luis Suarez vratio se nakon suspenzije, ali nije pomogao reprezentaciji koja je izgubila treću utakmicu u nizu.

U 30. minuti Urugvaj je poveo pogotkom Carlosa Sancheza, ali četiri minute kasnije izjednačio je Paolo Guerrero. Peruanci su pobjedu izborili pogotkom Edisona Floresa u 62. minuti preokrenuo. Gosti su u 76. minuti ostali s igračem manje, kada je Jonathan Urreta dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Urugvajac Godin je u završnici glavom pogodio gredu.

Kolumbija je pobijedila Ekvador sa  2:0 golovima Jamesa Rodrigueza (20.) i Cuadrada (34.), a istim je rezultatom Bolivija kod kuće nadigrala Argentinu. Strijelci za domaćina bili su Arce (31.) i Moreno (52.).

>>Pjaca kao žrtva posve nepotrebnog Čačićevog eksperimenta

Rezultati by SofaScore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije