Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras ispit karijere

Bilić: Nemamo što izgubiti jer je Arsenal favorit? Fućkaš to, to su alibiji!

Slaven Bilić
Foto: SPA/WENN/PIXSELL
19.08.2014.
u 10:20

HRVATI: Tin Jedvaj večeras će biti u kadru za Leverkusen u Kopenhagenu, a Josip Radošević za Napoli protiv Athletica (B)

Majstorske je ispite Slaven Bilić (45) položio u niz navrata, sjetimo se samo slavlja na Wembleyu protiv Engleske ili blistavog niza i onih sekunda u kojima je već bio u polufinalu Eura 2008. protiv Turske. Pobjeđivao je slavne momčadi, ali kao izbornik.

A kao trener?

U moskovskom je Lokomotivu kiksao, no s Beşiktaşom je stigao do posljednje stepenice prije ulaska u Ligu prvaka, no s druge strane stoji najneugodniji protivnik kojeg je mogao dobiti – Arsène Wenger.

Fućkaš alibije, hoću dalje

Kao igrač nikad ga nije uspio pobijediti (remi i dva poraza), odnosno kao branič zaustaviti njegove topnike. Ali, sada na Ataturkovu olimpijskom stadionu neće uklizavati...

– Wengerove momčadi gledam posljednja dva desetljeća, uvijek su brze, žive i igraju. Međutim, moja filozofija nije da nemam što izgubiti jer su oni favoriti. Fućkaš to! To su sve alibiji. U Turskoj 15 milijuna navijača navija za Beşiktaş i svi očekuju isto – da izbacimo Arsenal. Zaustavljaju me na ulici i govore mi: "Englezi su gotovi!". Pritisak je na meni, ali ja ga obožavam! – kaže Bilić. Ohrabruje ga i što je nedavno u prijateljskoj utakmici pobijedio Mourinhov Chelsea.

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

– Od deset utakmica s Arsenalom vjerojatno bismo izgubili njih osam. No, to ne znači da imamo svega 20 posto šansi. Glavna zadaća bit će zaustaviti Aarona Ramseyja. On nije ni Paul Scholes, Dennis Bergkamp, Mesut Özil pa ni Roy Keane, ali svejedno bih mu dao ocjenu devet od deset – kaže Splićanin čiji će glavni adut biti Demba Ba, bivši napadač Chelseaja.

Wengerov strašan niz

Arsène Wenger (64) na klupi je Topnika 18 godina, a svake godine ima isti zadatak, posljednjih 16 sezona igra elitno natjecanje...

– Moram osigurati Ligu prvaka pod svaku cijenu, lani smo dobili Fenerbahçe, a sad Beşiktaş, moglo je biti i lakše – žali se Wenger koji neće moći računati na Koscielnog, Gibbsa ni Özila. Sve glazba za uši našeg bivšeg izbornika. Ali ne i ovo: u posljednja dva izleta u Istanbul topnici su zabili osam golova. U razigravanju za LP pobijedili su Fener sa 3:0, a 2008. nad istim protivnikom slavili 5:2.

Uspije li Bilić položiti i trenerski "majstorski" ispit, voditi momčad u LP, pridružit će se Bariću, Kataleniću, Jurčiću, Bjelici, Čačiću, Vlaku, Kranjčaru, Zajecu... I ne manje važno, otvoriti si vrata za posao snova – menadžerski u Premiershipu.

– Zvali su me s Otoka već sedam puta... – tiho će Slaven. Kao klupski trener – večeras se dijele diplome – sada će pokazati je li svjetska klasa ili još uvijek prolaznik u eliti. U svakom slučaju, težak ispit.

>>Imamo 15 milijuna navijača, prilaze mi stalno i govore da je Arsenal gotov

Komentara 2

GI
GIUSEPPE6464
11:09 19.08.2014.

A koji je to trener Katalenić??? Osobno znam za Katalinića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije