Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALINIĆ HEROJ

Hajduk bio na pragu iznenađenja, ali na kraju je Dnipro slavio sa 2:1

Hajduk
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
20.08.2014.
u 19:50

Za ukrajinskog doprvaka strijelci su bili Kalinić i Šahov, za Splićane Sušić, ali igrač utakmice bio je Lovre Kalinić

Dnipro je sa 2:1 (0:0) svladao Hajduk u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Europsku ligu, ali sve je otvoreno. Poljud će eruptirati u uzvratu, bit će to dvoboj za pamćenje.

Kakvu je kanonadu pretrpio Hajdukov vratar Lovre Kalinić. Olimpijski stadion u Kijevu koji prima 70 tisuća gledatelja zjapio je prazan, a vatromet šuteva Dnipro je uputio prema vratima Hajduka.

– Na popisu igrača za reprezentaciju je Lovre Kalinić – nekoliko sati prije utakmice Dnipra i Hajduka dao je na znanje izbornik Niko Kovač.

To kao da je dodatno motiviralo tihog, visokog, suhonjavog mladića koji je držao bijele u životu. U prvom poluvremenu Dnipro je totalno dominirao, uputio čak sedamnaest udaraca prema vratima Kalinića, koji je imao devet obrana (ukupno je bilo 25 udaraca prema golu, a Kalinić je imao 13 obrana). I to ne bilo kakvih, to su bile vrhunske obrane.

Počelo je već u 34. sekundi kada je smušena obrana prvi put pogriješila, ali Seleznjovljev udarac Kalinić je maestralno obranio. Napadi su se smjenjivali do kraja prvog dijela, no Kalinić je poput hobotnice sve lovio. Nije Dnipru pomoglo ni osam kornera u prvom poluvremenu, Kalinić je dovodio u očaj napadače domaćih. Tako i našeg Nikolu Kalinića, nekadašnjeg kapetana Hajduka, koji je bio glavna prijetnja za vrata bijelih.

Hajduk se tek u nekoliko navrata uspio izvući iz tog strašnog presinga što ga je vršio Dnipro. Ali, tih 0:0 iz prvog dijela bilo je najvažnije, bio je to rezultat koji je Hajduk priželjkivao. Za Hajdukove europske snove najmanje je bitno je li vratar heroj i koliko puta je stigao do protivničkih vrata.

A onda šou u 47. minuti, pravo čudo usred Kijeva. Hajduk je poveo sa 1:0, Olimpijskim stadionom odjekivala je pjesma pedesetak vjernih navijača. Sušić je započeo akciju, pa pratio što se događa i iskoristio pogrešku Douglasa za gol vrijedan čuda. Velike obrane Kalinića i promašaji Dnipra naplaćeni su na najljepši mogući način. Ali, vodstvo je kratko trajalo, u 50. minuti Kalinić je svladao Kalinića, kao tenk utrčao između Milovića i Milića i pogodio za 1:1.

– Neću slaviti gol svom Hajduku – najavio je Kalinić prije utakmice.

I nije ga slavio, ali to Hajduku baš nešto i ne znači.

Mogao je Hajduk i još do jednog gola. U 67. minuti Bojko je obranio dva udarca Caktaša, a nakon kornera nije dosuđen čisti jedanaesterac za Splićane. Strinić je rukama za dres povukao Maglicu, no bjeloruski sudac nije imao hrabrosti pokazati na bijelu točku.

U jednom trenutku Hajduk se u Kijevu osjetio kao domaćin, Igor Tudor u igru je u 77. minuti poslao Milevskog, koji je dočekan ovacijama. Ali, junak je i dalje bio Kalinić. Što li je tek skinuo Zozulji u 80. minuti, bila je to obrana kakva se rijetko viđa. Međutim, udarac Šahova u 88. minuti nije uspio obraniti.

DNJIPRO – HAJDUK 2:1 (Kalinić 50', Šahov 88'/Sušić 47')

DNJIPRO: Bojko – Fedecki (od 70. Leo Matos), Mazuch, Douglas, Strinić – Gama (od 59. Šahov), Kravčenko, Rotan, Zozulja – Kalinić, Seleznjov (od 77. Bartulović). Trener: Miron Markevič.

HAJDUK: Kalinić – Vršajević, Maloča, Milović, Milić – Anđelković (od 71. Mezga), Caktaš, Sušić – Kouassi, Gotal (od 46. Vlašić), Maglica (od 77. Milevski). Trener: Igor Tudor.

>>Kalinić bi uoči okršaja s Hajdukom mogao napustiti Dnjipro

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Jurisko
Jurisko
18:48 20.08.2014.

I ovom Lovri Kaliniću će se morati dići spomenik negdje oko Poljuda ako Hajduk neprimi gola

LI
list68
21:59 20.08.2014.

Jasno se vidi da Hajduku fali iskusni igrač koji bi znao smiriti situaciju, stati na loptu i bez panike proigrati. Na žalost Hajduk takvoga nema, i U Splitu ćemo morati strahovati, ne toliko zbog dobre proigrane šanse protivnika, već zbog poklonjenih lopti koje im serviraju Hajdukovi igrači. Ove sezone još nisam vidio da je neko, ni Rijeka, svojom igrom nadigrala Hajduk, već samo pogreške i poklonjene lopte Hajdukovih igrača.

DI
dinamojavolim1
20:03 20.08.2014.

strinic napravio cisti penal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije