Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČAJNI SRNA

Becks, Kaka ili Messi? Može, samo ne Berget!

Srna
Foto: Reuters
1/5
23.10.2015.
u 10:30

Mario Mandžukić se nije uklopio u momčad Juventusa, ističu talijanski mediji

Darijo Srna (33) priča za unuke imat će unedogled; kako je igrao protiv Beckhama, Ronaldinha, Kake, Messija, Cristiana Ronalda, Neymara, Riberyja, Rooneya, Gerrarda, Klosea, Ibrahimovića... Redom velikana svog vremena, najboljih golgetera svijeta, s kojima se hrabro borio. Često je to radio uz šalu:

– Kako ću čuvati Neymara? Zaključat ću ga u hotelsku sobu, ne bude li moglo drukčije – kazao je prije otvaranja SP-a u Brazilu.

Norvežanin duge brade

No pričama o igranju protiv veznjaka Joa Ingea Bergeta (25) teško da će se hvaliti, a kamoli s time šaliti. Jer, kapetan Hrvatske i Šahtara nema lijeka za tog malo poznatog nogometaša (stasao u Moldeu, a kasnije se nije dokazao ni u Cardiffu ni u Celticu). A početkom rujna na Ullevaalu, norveški ofenzivni veznjak duge brade dva je puta predriblao Srnu, prodao mu isti štos i – zabio Hrvatskoj dva gola. Visio je zbog toga Hrvatskoj EP 2016. No, Srni se opet "dogodio Berget"! Dvojac je snage odmjerio u utorak i u Ligi prvaka, u susretu Malmö – Šahtar na stadionu Swedbank (1:0).

– Srna mi je ostao u lijepom sjećanju iz našeg prvog susreta. Tada sam ga dva puta prevario pa mi je sada psihički lakše, znam što mogu očekivati i želim to ponoviti – najavio je Berget prije susreta. I bio je u pravu... Pobjednički gol Šveđani su postigli nakon akcije u kojoj je Srna na sličan način "ispao" kao na utakmici s Norveškom (sada je kraj njega prošao Pa Konate), a gol zabio Markus Rosenberg. A spomenutog Ingea Bergeta naš je kapetan hvatao cijelu večer, a zatim uspio zaustaviti tek – rukama. Na njegovu nesreću, dvojac je ostao usamljen ispred Šahtarova gola, gdje je Srna srušio Bergeta, a sudac pokazao na bijelu točku. Srećom, Srbin Nikola Đurđić nije zabio... Srni, dobrom duhu reprezentacije, igraču sjajnog centaršuta i rekorderu po nastupima (125) moralo se dogoditi i to – Berget. No priči nije kraj, dečki će se za dva tjedna ponovo sresti, i to u Lavovu... Eduardo i Srna u Ligi prvaka ove sezone nemaju sreće, izgubili su prije i od Reala i PSG-a, a još nisu uspjeli zabiti nijedan gol.

Presedanima nema kraja

I Mariju Mandžukiću (29), koji je zabio gol u finalu Lige prvaka, slabo ide. Dres Juventusa ne odgovara mu kao prije dresovi Bayerna i Atletica, a talijanski mediji traže mu mane. Pa tako Gazzetta dello Sport nakon remija bez golova s Borussijom (M) piše da je "limitiran", a zamjeraju mu što kasni i slabo vidi na terenu. Nadalje, u Madridu je igran zanimljiv susret, u kojem je kazahstanski prvak Astana kod Atletica igrao s B-momčadi (?!) i izgubio je 0:4. Trener Astane Stanimir Stoilov poveo je samo 15 igrača jer druge čuva za derbi s Kairatom! Astana je debitant u elitnom klupskom natjecanju, ali očito joj je važniji kazahstanski derbi. Ligi prvaka se ne vesele ni u Manchesteru gdje su navijači Cityja u utakmici sa Sevillom (2:1) izviždali himnu tog natjecanja, a delegat ih prijavio te klub očekuje novčana kazna. Presedanima nema kraja.

>> Mandžukić na udaru kritika: Nevidljiv je i neučinkovit!

Komentara 1

LO
Lovro13031999
19:14 23.10.2015.

Normalno da se mario nije uklopio...Mario se nebi uklopio u 80% klubova on je takav igrac....treba pazljivo birati klubove a ne po velikom imenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije