Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedili River

Ivan Rakitić na vrhu svijeta, s Barcelonom se upisao u povijest!

Barcelona - River Plate
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
20.12.2015.
u 13:27

Barcelona je tako došla do trećeg naslova klupskog prvaka svijeta, što je rekord, a ujedno joj je to peti trofej u 2015. godini.

Nogometaši Barcelone svjetski su klupski prvaci u nogometu. U finalnoj utakmici u Yokohami, pred više od 72 tisuće gledatelja, pobijedili su River Plate sa 3:0 i tako upotpunili kolekciju trofeja. Bila je to utakmica u kojoj se Katalonci bili favoriti, a tako su se i postavili na terenu te potpunom dominacijom zasluženo došlo do slavlja.

Iako je preskočio polufinale zbog problema s bubrezima, Lionel Messi bio je spreman za samu završnicu i Luis Enrique gurnuo ga je od prve minute, a upravo je Argentinac postigao pogodak za vodstvo.

Igrala se 36. minuta, Barca je odigrala brzu akciju, Neymar dao za Messija, a ovaj s lakoćom poentirao i pokazao zašto je glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte. Ujedno je to bila i slatka osveta Riveru koji ga je odbio kao 12-godišnjaka jer je predsjednik kluba smatrao da je Leo premalen.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Početkom nastavka Suarez je iskoristio dodavanje Busquetsa za 2:0 i već tada se znalo da je priča gotova, a Urugvajac je u 68. minuti i potvrdio pobjedu. Potvrdio je tako i sjajnu formu, a posebno ga je išlo na ovom natjecanju - u dvije utakmice postigao je čak pet pogodaka.

Ivan Rakitić odigrao je vrlo dobro, a trener mu je u 67. minuti dao priliku da predahne, a on je postao sedmi hrvatski nogometaš koji je podizao ovaj pehar. Alenu Bokšiću to je uspjelo s Juventusom 1996. godine, Davor Šuker i Robert Jarni trofej su podigli 1998. godine s Realom, braća Kovač u Bayernu su slavili 2001. godine, a s Bayernom je prvak, ali 2013. godine, bio i Mario Mandžukić. Doduše, lani je slavio Modrićev madridski Real, ali Luka zbog ozljede nije nastupio.

Barcelona je tako došla do trećeg naslova klupskog prvaka svijeta, što je rekord, a ujedno joj je to peti trofej u 2015. godini. Katalonci su već osvojili Primeru, Ligu prvaka, Kup kralja i europski superkup.

>>Mikićeva Hirošima osvojila treće mjesto!

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
13:53 20.12.2015.

Koji je to umjetnik ! Mesijev ples nadmašuje sambu ali je jednako strastven .Savršenstvo njegove ravnoteže nadmašuje zakone fizike i dok zabija golove u ekstazi tog plesa partneri padaju ničice ne zato što mu se klanjaju već što njihove vještinee izgledaju smiješno . Istina je i to koliko ga protivnici poštuju jer nema ljutnje kad od daje golove . Nogomet će se pamtiti na onaj prije i poslije Mesija kao ono za vrijeme Pelea .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije