Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJA OPCIJA

Andrej Kramarić riskira da nikad ne zaigra za Chelsea

Andrej Kramarić
Foto: Reuters/PIXSELL
30.12.2014.
u 10:34

Moguće je da će ga odmah poslati na posudbu i da se s nje nikad neće vratiti

U ponedjeljak je na riječku adresu trebala stići ponuda Chelseaja čime bi finalizacija transfera Andreja Kramarića počela prije Nove godine. Ponuda vodećeg kluba Premierlige otprilike je upola manja od ponude posljednjeg kluba – Leicester City ponudio je za Kramarića više od 10 mili. eura.

Ponuda od 7 milijuna

Odštetni iznosi u pravilu ovise o nizu ugovorenih klauzula, Chelsea bi ukupno trebao ponuditi nešto manje od 7 milijuna eura. Negdje do toga iznosa odluke donose direktori Chelseaja zaduženi za razvoj igrača, veće iznose od 7 milijuna eura mora odobriti osobno Roman Abramovič.

Chelsea je utemeljio fondaciju namijenjenu kupnji mladih i anonimnih igrača poput Mateja Delača, Stipe Perice i Marija Pašalića, koje šalje na posudbe (Delač/Arles, Perica/Breda, Pašalić/Elche). Prava namjena fondacije je izbjegavanje poreza i financijskog fair-playa budući da igrači koji potpišu ugovore s fondacijom odlaze na posudbe u klubove što izaziva prijepore zbog sukoba interesa. Zbog toga je nizozemski savez prošle godine istraživao partnerski odnos Chelseaja i Vittesea. Naime, Vittese nije htio igrati Ligu prvaka jer prema pravilima Uefe dva kluba istoga vlasnika ne smiju igrati u istom natjecanju.

Mourinho je strog

U nedostatku bolje ponude obitelj Kramarić prihvatila je rizik posudbe s koje se malo koji igrač vraća na Stamford Bridge. Razlog je jednostavan: nakon što je Jose Mourinho ljetos otpisao dvojicu napadača (Torres/Milan, Ba/Beşiktaş), Chelsea je htio dovesti Gonzala Higuaina iz Napolija za 40 milijuna eura!

Odlaskom u Chelsea obitelj Kramarić prihvaća najviše kriterije u svjetskom nogometu, Andreju nisu konkurencija suigrači iz Vitessea nego igrači poput Higuaina! Priča o Chelseaju je u ponedjeljak postala aktualna.

>>Chelsea poslao službenu ponudu za Kramarića, čeka se odgovor Rijeke!

Komentara 1

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
11:04 30.12.2014.

Leicester je puno bolji izbor.Tamo bi igrao i više zarađivao.I prije bi odande dospio u prvu momčad nekog od vodećih klubova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije