Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Njemačka tvrtka Bilfinger Berger novi vlasnik Đuro Đaković Montaže iz Sl. Broda

23.01.2009.
u 15:39

SLAVONSKI BROD – Njemačka tvrtka Bilfinger Berger Power Services Gmbh novi je vlasnik slavonskobrodske Đuro Đaković Montaže d.d., odlučio je Nadzorni odbor Đuro Đaković Holdinga nakon otvaranja ponuda pristiglih na natječaj za kupnju 126.594 dionice ove montažerske tvrtke raspisanog krajem prošle godine.

Paket dionica za koji će Bilfinger Berger izdvojiti nešto manje od 63,3 milijuna kuna predstavlja vlasništo 50 posto plus jednu dionicu Montaže te posjednika pozicionira kao većinskog vlasnika. Uz cijenu od 500 kuna po dionici, Bilfinger Berger dostavio je i poslovni plan za razdoblje od 2009. do 2013. godine, jamstvo zadržavanja djelatnosti na pet godina te jamstvo za zadržavanje broja zaposlenih na tri godine. Iako je dokumentaciju na javnom natječaju podiglo čak pet tvrtki, do zadanog roka ponudu je dostavio samo njemački ponuđač.

- Bilfinger Berger renomirana je tvrtka koja jamči daljnji razvoj Montaže, širenje opsega posla i prodor na nova tržišta - kaže Zdravko Stipetić, predsjenik uprave Đuro Đaković Holdinga.

Prema njegovim riječima novac dobiven prodajom dionica Montaže bit će, kroz ulaganja u nove tehnologije i znanja, potrošen za osnaživanje konkurentnosti ostalih tvrtki iz grupacije Holdinga. Na istoj sjednici za predsjednika Nadzornog odbora Holdinga u ime Hrvatskog fonda za privatizaciju imenovan je savjetnik ministra gospodarstva Tomislav Mazala, a odlučeno je i da će dionice Holdinga i dalje kotirati na Zagrebačkoj burzi.

Želite prijaviti greške?