Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPANJE NA DIVLJE Nitko ne želi koncesiju na Foginovu kupalištu

Ništa od registracije, a niti od spasilačke službe

29.05.2009.
u 17:56

Niti ove kupališne sezone nitko ne želi preuzeti koncesiju za upravljanje Foginovim kupalištem na Korani.

Mladost uskače
– Mi ćemo, kao i prijašnjih godina, “uskočiti” i od 1. lipnja otvorit ćemo kafić na Foginovu. Nismo objavljivali nikakav natječaj jer smo prijašnjih godina to radili, a nitko nam se nije javljao. Poslali smo otvoreni javni poziv i ukoliko se u međuvremenu netko od ugostitelja javi, rado ćemo mu omogućiti da tamo radi, ali sve mi se čini da ništa od toga – kazao nam je direktor poduzeća Mladost Dragutin Mikša.

Kao i svake godine, tvrtka Zelenilo uređuje okoliš i kosi travu kako bi kupači mogli boraviti na urednom prostoru. No, unatoč velikoj akciji čišćenja korita i okoliša rijeke Korane, koju ove godine Grad Karlovac provodi u suradnji s Vodoprivredom na potezu između dva mosta, Foginovo neće još imati status registriranog kupališta, već je i dalje “na divlje”. To znači da se kupači kupaju na vlastitu odgovornost i da nema i neće niti biti spasilačke službe.

– Prije svega, da bi to bilo registrirano kupalište analiza vode mora pokazati zadovoljavajuće rezultate, što već niz godina nije slučaj. Svjesni smo toga da dokle god se ne napravi kolektor voda rijeke Korane neće biti čista i nezagađena. Stoga je kupanje u Korani, nažalost, svake godine na vlastitu odgovornost. Osim toga, kupalište mora biti dano na upravljanje, mora se redovito održavati, što se i radi, a obavezno moraju biti zadovoljeni svi minimalni sanitarni uvjeti.

Vjerujem da će se stanje popraviti kad pročistač bude gotov i da će se ljudi vratiti na Koranu, a i cijeli prostor opet će dobiti na vrijednosti kad se uredi hotel Korana. Kad se ta zgrada dovede u red i uređenje okoliša i čista rijeka imat će puno više smisla – ističe pročelnica Upravnog odjela za poduzetništvo i zaštitu okoliša Andrea Vrbanek.

Uništavanje imovine
Što se tiče loših sanitarija na Korani, u Gradu Karlovcu i gradskim tvrtkama svjesni su da je veliki problem svugdje u gradu, pa tako i na Foginovu kupalištu, uništavanje javne imovine. – Mi svako malo moramo popravljati svlačionice i WC-e. Tuševe smo osposobili, ali pitanje je dokle će raditi – ističe Dragutin Mikša. A preskupo bi bilo plaćanje čuvara koji bi danonoćno pazili, pa se još jednom apelira na savjest građana da čuvaju imovinu.

Želite prijaviti greške?