Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WII ZA PRAVE GAMERE

Nintendo prodao 'novi milijun' svojih konzola

29.11.2008.
u 17:05

Uvjerljivo vodstvo japanske tvrtke Nintendo ( koja se prije nekoliko desetljeća bavila iznajmljivanjem soba po satu ) u globalnom ratu konzola obilježilo je još jednu zaokruženu brojku. Na matičnom tržištu, zemlji izlazećeg sunca, Nintendo je prodao svoj sedam milijunski Wii.

Ovaj uređaj svojom je koncepcijom promijenio svijet računalnih igara. Dok su konkurenti ponudili High Definition grafiku, Blue Ray medij, internet podršku i gigabajte prostora za snimanje, Nintendo je publici predstavio danas već legendarni joystick koji je mogao detektirati pokrete igrača pred ekranom.

Ovaj revolucionarni pristup igranja ne samo da je zainteresirao iskusne igrače, već se pokazao dostupnim i ljudima koji nikad u životu nisu zaigrali računalnu igru. Uz pomoć agresivne kampanje i velike podrške medija, Wii je uskoro postao ljubimac ne samo starih «gamera» već i šire publike koja je u njemu pronašla sjajan izvor zabave za sve uzraste. Dapače, Wii je svoje mjesto našao čak i u staračkim domovima, gdje su štićenici na njemu imali svojevrsnu produženu fizikalnu terapiju.

Dosad je diljem svijeta prodano, prema službenim informacijama, više od 37 i pol milijuna Wiija ( za usporedbu, konkurentski XBOX 360 bilježi nešto više od 23 milijuna prodanih konzola, dok je Sony Playstation 3 na posljednjem mjestu s nešto više od 17 milijuna konzola ).

Ovog se Božića očekuje hardverski dodatak Wii-jevom joysticku koji će poboljšati detekciju pokreta, a govorka se i o novoj verziji konzole koja će u sebi imati ugrađen i DVD player ( Wii nema sposobnost reprodukcije filmskog zapisa, iako postoji neautorizirana modifikacija koja omogućava i taj užitak ).

Uz ove novine, Nintendo donosi novu verziju Dual Screen-a, najprodavanije prijenosne konzole trenutno na tržištu ( 87 milijuna prodanih primjeraka više je od prodaje svih konkurentskih konzola nove generacije zajedno ). Prema nekim glasinama, Nintendo je već osigurao patente za svoju konzolu  iduće generacije, koja je još uvijek pod velom tajne, iako se očekuje smjer kojim se krenulo s Wii-jem.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?