Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.05.2011. u 12:00

Vođa Al-Qa’ide četiri je dana sa svojom pratnjom boravio u hotelu

Frane Kontić, bivši direktor hotela Split, postao je medijski zanimljiv nakon što se prisjetio da je 1992. godine ugostio Osamu bin Ladena podno Marjana. Vođa Al-Qa’ide četiri je dana sa svojom pratnjom boravio u hotelu, a potom su ga vojnici UNPROFOR-a odveli u BiH. Kontić se Bin Ladena sjeća kao srdačnog i pristojnog gosta “nezaboravnih očiju”. Ako su Osamine oči “nezaboravne”, oči mnogih drugih bile su vrlo zaboravne kada su sve ove godine “zaboravljale” da su vidjele Bin Ladena i u Hrvatskoj.

Zastupnicima dulji proljetni odmor nego učenicima
Luka Bebić, predsjednik Sabora, okupio je zastupnike da nastave sjednicu nakon dvotjednog odmora u kojem su premostili uskrsne blagdane i Praznik rada. Imaju dulji proljetni odmor i od školske djece.

Nema dozvole 
jer zakon nije predvidio takvu inovaciju
Ivan Šimić, izumitelj iz Makarske, osmislio je posve nov koncept ekološke proizvodnje soli s pomoću vjetrosolana, što je proglašeno inovacijom godine. Uz pomoć mora, sunca i vjetra iz vjetrosolane bi se svakih petnaest minuta izvukao šleper soli, čime bi se godišnja proizvodnja povećala za pedeset puta. Solana bi se zbog bure gradila na paškom kamenjaru, ali pogađate – neće tako skoro. Razlog – zakon nije predvidio takvu inovaciju.

Časnik Budanko održao lekciju političarima
Tihomir Budanko, umirovljeni brigadir HV-a, ipak neće prihvatiti inicijativu mještana srpske nacionalnosti iz sela Čučevo i postati počasni građanin općine Kistanje. Inicijativa je pokrenuta jer je Budanko nakon akcije Oluja spasio 14 srpskih civila od ubojica, pljačkaša i palikuća ostavivši pripadnike HV-a da ih štite. Brigadir ističe da nije napravio ništa posebno da zavrijedi čast počasnog građanina, već se kao vojnik samo držao pravila. Časnik Budanko nehotice je otvorio pitanje čime su neki političari zaslužili takve počasti. Recimo, Vladimir Šeks je počasni građanin u trinaest gradova, a samo radi svoj posao.

Komentara 4

DU
Deleted user
12:52 05.05.2011.

Budanko je kasno shvatio da je \"navučen\" kao prezervativ odnosno srpska propagandna kuća Save Štrpca je preko Budanka i njegove skrbi za žitelje Kistanja plasirala priču o tome kako ih je dotični časnik spasio, e da bi se naglasilo da su ih svugdje drugdje masakrirali i palili im imanja jer eto nije bilo takve dobre duše da štiti Srbe. Pa se naposljetku i u startu ganuti g. Budanko osjetio marionetom u toj vjekovnoj priči o ugroženosti Srba u RH, kao junak dotične epizode telenovele. I to bi bila realpolitička istina o tom činu jer smo svjedoci strahovitog graktanja na sve hrvatsko iz smjera Srbija i RS posljednjih tjedana, a praf nam i budi kad imamo predsjednika koji buddy buddy se tapše po ramenima s Tadićem i komad ćurćetine u drugoj državničkoj fotelji.

OB
-obrisani-
16:55 05.05.2011.

Turist je turist i euro je euro, svačiji jednako vrijedi. Nemojte nas sad p+++++ zbog toga. Čovjek bio, pristojno se ponašao, pošteno platio, i potom otišao u posjet kolegama mudžahedinima u BiH koje je uvozio Miro Tuđman. Završena priča.....

VI
vidimškoj
17:22 05.05.2011.

Frane je skroman čovik pa se ranije nije tija hvalit da je Bi Mladen bija u Splitu gledat Hajduka a gleda bi on i modre da je zna da postoje.Bolje da nije još i otkrija tajnu da je bacija i jednu partiju picigina na Bače. Triba zastupnicima odmor jer šta manje rade manje zla će napravit kao i vlada.Njima je najpametnije da svaki dan nešto otvaraju pa makar to bile i pivske boce. To je brzina i ažurnost kod naše birokracije.Dok oni usaglase stavove ,pravilnike i zakone more više neće bit slano.Zašto da mi izvozimo kad manje muke imaš sa papirima kod uvoza. Baš mi je žaj šta je Budanko odbija bit počasnim građaninom jer bi napokon i saznali zašto je netko dobija tu titulu.Vinski je počasni u desetak gradova a da ni on a ni oni a najmanje mi znamo razlog zbog čega je počasni a za koji misec neće se ni pasi zvat po njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?