Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smaknuo mu suradnike

Nestao bez traga: Kim Jong-un riješio se tetka!

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
03.12.2013.
u 12:56

O političkoj egzekuciji Jang Song-taeka obavijestila je južnokorejska špijunska agencija NIS

Tetak sjevernokorejskog vođe Kima Jong-una, koji je bio jedan od najjačih političara u zemlji, netragom je nestao iz javnosti nakon što su prošlog mjeseca javno smaknuti njegovi najbliži suradnici.

O političkoj egzekuciji Jang Song-taeka obavijestila je južnokorejska špijunska agencija NIS, javlja ABC. Na temelju prikupljenih podataka iz ''pouzdanih izvora'' zaključili su da je Jang najvjerojatnije smijenjen nakon što su mu najbliži suradnici optuženi za korupciju i aktivnosti koje nisu bile u suglasnosti sa svjetonazorom Radničke partije Sjeverne Koreje. Ako su navodi NIS-a točni, riječ je o najvećoj političkoj čistki koju je Kim Jong-un obavio nakon preuzimanja diktature.

Jang je oženjen Kimovom tetom Kim Kyong-hui. Bio je potpredsjednik Nacionalne komisije za obranu i pomagao je Kimu nakon što je preuzeo vlast od oca.

>>Supruga Kim Jong-una prvi put u javnosti nakon gotovo 30 dana

Komentara 7

Avatar Semper5
Semper5
14:40 03.12.2013.

Kao u Sulejmanu Veličanstvenom

Avatar liquidsky
liquidsky
14:19 03.12.2013.

Je pa tak je bilo i kod nas... recimo '45, '48. itd. Ode tetak...

Avatar tetak
tetak
13:26 03.12.2013.

Kim, sram te bilo !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?