Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.03.2013. u 13:21

Populistički najbolje zvuči kad se obeća smanjivanje prireza, koji je u Zagrebu najveći u Hrvatskoj. Ali kad se ta činjenica ogoli i prirez smanji za tri posto, ispadne da se radi o mizernoj svoti

Pretendenti na fotelju gradonačelnika Milana Bandića u svojim predizbornim kampanjama nisu pokazali nimalo kreativnosti i originalnosti. Bajaju uvijek o istim/sličnim obećanjima. Zagreb na Savi, domovi umirovljenika, bolnice...

Doduše, nekad su glavni aduti bili vrtići, ali Bandić ih je, eto, u 12 godina mandata ponešto uspio sagraditi. Da se izvuku izvještaji iz kampanja za prošle izbore, vjerojatno bi, uz promjenu datuma i imena, najvećim dijelom bili i danas objavljivi.

Populistički najbolje zvuči kad se obeća smanjivanje prireza, koji je u Zagrebu najveći u Hrvatskoj. Ali kad se ta činjenica ogoli i prirez smanji za tri posto, ispadne da se radi o mizernoj svoti za koju bi se povećale plaće. To se potrudio preračunati gradski ministar financija Slavko Kojić ne bi li diskreditirao Bandićeva rivala Rajka Ostojića. Opet, i Kojić bi smanjio prirez ako se riješi spor kojim država Zagrebu osporava 180 milijuna kuna. Tada će vješti financ-ministar možda pronaći formulu prema kojoj tih tri posto neće biti samo bijednih 10 kuna.

Komentara 8

ME
meteoropat
13:31 07.03.2013.

Gotovo sam pa siguran da gospodin Bandić pobjeđuje na izborima,ne zato što je on prejak već su ovi drugi preslabi.

AM
amato
14:56 07.03.2013.

U interesu građana je da se vlast mijenja i to možda čak svakih dvije godine. Čak su i četiri godine previše, jer se u tom periodu toliko pokvari da nanosi samo štetu. A Bandić je na vlasti već više od dvanaest godina i možete si misliti što je to nastalo, kakva je to vlast. Prema tome vlast treba mijenjati, po svaku cijenu. Mislim da smo dolaskom SDP i koalicije na vlast na nivou države svi dobili jer su oni konačno zaustavili nizbrdicu i propast države. Konačno da se država makar malo uozbilji i da ide prema pravoj , pravnoj državi. Naravno da populisti viču, jer oni trenutačno nezadovoljstvo građana hoće iskoristiti za sebe. Ali nije njih briga za državu i građane..

DU
Deleted user
08:00 08.03.2013.

Valjda je svima jasno da kad Ostojić laže kad kaže da će smanjit prirez. Naime, na državnom nivou je bilo govora o smanjivanju PDV-a. Povećali su ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?