Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.05.2010. u 12:00

Ako je za onu mini-zločinačku udrugu trebalo prispodobiti zatvorsku sportsku dvoranu, onda će nam za procese koji slijede trebati Arena.

Bili smo na Maksimiru. Slavio se naslov prvaka i 20 godina kako nas je policija tukla. Nisam znao što je bilo tužnije. Žnora je samo puhao, Gajba uzdisao. Publike je bilo toliko kao da smo došli s dva auta. Na terenu su neki trčkarali i sve je ličilo na smotru dva kulturno-umjetnička društva. Dosađivao sam se i čitao novine.

– Ste vidli da smo se nekad davno bubali s neandertalcima – prekinuo sam tišinu na tribini.

– Ako je suditi po nekim Žnorinim ženskama, neandertalci su se provukli i do naših dana – rekao je Gajba, čak i Žnori izmamio osmijeh na lice.

– E da se vi možete pohvaliti takvim neandertalkama – zagonetno se oblizao i nekako sjetno, ali vizionarski pogledao prema terenu.

– Svježa krv. Treba nam svježe krvi – rekao je Gajba i ja nisam znao misli li na nogomet ili na genetiku. Neandertalci su nam u oba slučaja u krvi i to se vidi baš na Maksimiru. Nedolazak navijača, plebiscitarna poruka Mamiću da je predugo u. I dalje sam listao novine i vidio da su neki radnici plaće primili u paštetama. Taman kad sam pomislio da nitko ne može biti više ponižen od nas na stadionu, pokazalo se suprotno. Zgadili smo mi se.

– Gle, stvarno – sada je čitao i Gajba – uzeli paštete kao plaću. Pa, kaj se onda čude kaj ih jebu k’o neandertalce. Umjesto da su im konzerve, kad su im ih gazde dale, nabili u gubicu, odnesli su ih doma i sluga pokoran.

– A jel netko javio Jaci da udari harač i na paštete, sad otkako su postale konvertibilne – ispalio je Žnora, a nas smo ga dvojica začuđeno pogledali. Voda je izgleda stvarno došla do grla kad je i Žnora lupio po vlasti.

– Kaj me gledate? Nekad je iskakala iz pašteta, a danas joj je pola države popljačkano i raspada se, druga polovica je u zatvoru ili tome teži, ali nju brine kako je zovu. Sve ludo. Onaj Polančec će tiskati majice s natpisom. Pa dobro, neka nas sa njih uvjerava “Mi smo država, a ne zločinačka organizacija”. Ma, sve je fuj – Žnora je manifestirao ozbiljno ideološko skretanje i ja sam se pobojao da su sve tradicionalne vrijednosti otišle u... Remetinec?

– Znate koje bi majice hadezeovci trebali dati raditi? Pogrebi i pomiriši. Kakva se tu paleta mirisa nudi – i Gajba je ludovao.

– Kod esdepejaca ni to ne bi moglo proći jer su bez boje, okusa i mirisa. A i rok trajanja im je pri kraju – Žnora se vraćao u normalu, Dinamo je izjednačio, a to nitko nije vidio. Meni je bilo dosta i mislio sam da svi na stadionu moramo imati majice “A gdje je Canjuga?”.

– Zapravo je skroz dobro ispalo to što vaterpolo neće moći u Arenu – ustao sam i odlučio otići – Jer, ako je za onu mini-zločinačku udrugu trebalo prispodobiti zatvorsku sportsku dvoranu, onda će nam za sve procese i hapšenja koji slijede trebati barem Arena. A ona je neiskorištena, uz iznimke kad gostuju srpski narodnjaci koji imaju u glavnom gradu Hrvata više navijača od Dinama. Tad se na tribini pojavio Glava. Nabrijan.

– Pederi idu u ustav – htio je zazvučati ozlojeđeno.

 – Ustav je dovoljno širok da svatko može penetrirati. A da si mi od Polančeca naručimo majice “Tko nije u Ustavu – peder!”

Komentara 8

OZ
ozujsko
18:43 16.05.2010.

Bravo Gerovac,to je clanak godine,bravo.

MA
mar06mir
12:59 17.05.2010.

Koji glupi clanak.

OB
-obrisani-
15:14 16.05.2010.

glupi novinar misli da je nekakav frajer jer premijerku naziva jacom..hahahahaha...bas je buntovan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?