Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLINSKA KRIZA U Županiji vjeruju da će se školska godina nastaviti

'Ne treba produžiti praznike'

08.01.2009.
u 18:00

KARLOVAC – Vjerujem da u Karlovačkoj županiji neće biti obustave početka nastave u drugom polugodištu školske godine. Optimist sam. Uvjeren sam također da će čelnici naše županije pronaći način da se prebrodi kriza, poručuje pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Željko Šančić. Zbog nestašice plina, jedna od mogućnosti bila je da se zimski praznici produlje za tjedan dana.

To je predložila Hrvatska stručna udruga za plin, kako bi se uštedio taj prijeko potrebni energent koji koristi i polovica odgojnih i obrazovnih ustanova u našoj županiji. Konačnu odluku o početku nastave donijet će sutra Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, ali karlovačke škole pripremaju se kao da će u ponedjeljak učenici ponovo sjesti u svoje školske klupe.

– Voljeli bismo da nastava počne na vrijeme, ali poštivat ćemo sve odluke. Zasad još nismo dobili nikakav službeni naputak. Po godišnjem kalendaru, nastava bi trebala završiti 10. lipnja. Ukoliko se praznici produlje za tjedan dana, učenici će u školu, zbog praznika, točnije Tijelova, morati ići do 19. lipnja. Očekujemo i novi namještaj za tehničku učionicu i do ponedjeljka će sve biti spremno – ističe ravnateljica OŠ Dragojle Jarnević Marijana Pavičić. Deset gradskih škola grije se na lož-ulje i rezervoari su napunjeni prije Nove godine. Samostalno su raspisale natječaj i izabrale najpovoljnijeg ponuđača, te dogovorile nabavu.

U OŠ Banija s početkom drugog polugodišta 12. siječnja trebao bi s radom početi i produljeni boravak za dvije grupe osnovaca. Novoouređeni prostor je spreman, a takav oblik nastave održavat će se od 9 do 14 i od 10.30 do 16.30 sati. Ravnatelj Vladimir Mikšić napominje da bi u ovakvim uvjetima mogli normalno održavati nastavu. I u ostalim školama nadaju se da će se školska godina normalno nastaviti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?