Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Naručio hladnjak, a dobio destileriju viskija

Jovan Vejnović, bivši veleposlanik RH u Libiji kojem se sudi da je diplomatskim putem nabavio 5088 litara alkoholnih pića, i dalje tvrdi da je sve radio u funkciji unapređenja bilateralnih odnosa.
25. ožujka 2010. u 23:35 2 komentara 4 prikaza
nadan vidošević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uobičajena diplomatska praksa
Vejnović je, tvrdi, samo nastavio uobičajenu praksu jer veleposlanstvo ima pravo na uvoz alkohola iako je on u Libiji strogo zabranjen. Sucu je ipak ostalo nejasno zašto onda u dokumentima na arapskom nije pisalo da se uvozi alkohol, već da veleposlanstvo uvozi 'perilicu i hladnjak'. U očekivanju odgovora, možemo pretpostaviti da je hladnjak bio pun viskija.

Iz peradarnika Podravke: Hebrangova borba protiv novinarske guske

Andrija Hebrang odlučno je odbio mogućnost da bi njegov protukandidat u
kampanji Nadan Vidošević mogao doći na čelo NO-a Podravke. 'To nije novinarska patka nego novinarska guska', objasnio je.

I Bog će svjedočiti: Tražio račun za krštenje pa
prijavio župnika
Anto Aračić, crikvenički župnik, prijavljen je policiji jer je od Milana Tomičića uzeo tisuću kuna za krštenje djeteta, što je usluga koja se ne naplaćuje, te da mu za primljeni novac nije izdao potvrdu. Aračić tvrdi da Tomičiću nije naplatio krštenje, već je pitao može li 'dati nešto za crkvu', a da je Tomičić dragovoljno dao tisuću kuna. Policija provjerava ovaj neobičan slučaj, a velečasni je kao svog svjedoka već pozvao – Boga.

Časna Kunstova: Zastupnici smiju uzimati službena vozila 'na riječ'

Boris Kunst, saborski zastupnik HDZ-a, novi je član neformalnog kluba korisnika službenih vozila za privatne potrebe. Kako javlja Novi list, prilikom dolaska na Općinski sud u Zagrebu, gdje je imao zakazanu privatnu parnicu protiv kolumnista Večernjaka Milana Ivkošića, Kunsta je dovezao službeni vozač Vlade RH, potom ga pričekao i nakon rasprave odvezao. Iz Sabora su poručili da je zastupnik naveo kako mu vožnja treba za službene potrebe te da se zastupnicima vjeruje 'na riječ'. Časna Kunstova.

Učenici prvog dana škole
POTVRDILO MINISTARSTVO
Stigla je konačna odluka: Učenici idu na tjedan dana dulje zimske praznike ove godine
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • doktorica:

    Zato je g. Kunst i otišao u HDZ jer mu ne\" šmeka\" radništvo i sindikalni problemi nego voli luksuz i privilegije koje imaju saborski zastupnici.

  • neni:

    Da je HDZ bio pametan /kao što nije/ i uspio sačuvati Vidoševića i podržati ga kao pred.kandidata sada na vlasti ne bi imali izgubljenog u svemiru Josipovića, koji u stvari sa svojim slabim karakterom/bez obzira na njegove profesorske kvalitete/ omogućuje ... prikaži još!je nastavak Mesićeve vladavine. Pa onda tko je tu jato gusaka ili pataka ....zna se