Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.09.2013. u 14:00

Kad je vidio da je sve otišlo k vragu, Hajdaš Dončić u pomoć je pozvao žene - ne jednu, ne dvije nego njih 14

Sudeći po sinoćnjim opsežnim prilozima u vijestima i dnevniku HTV-a o izbacivanju Aleksandre Kolarić iz SDP-a zarolat će se još jedna velika afera. Tako se čini, ali vjerojatno se neće dogoditi. Poput Jadranke Kosor ili Mirele Holy, i Aleksandra će se brzo naći u političkom i medijskom zapećku. Elegantno maknuta iz arene moćne političke stranke, jedne od onakvih u kakvima su veliki dečki šarmantni i galantni (ili, ako hoćete, demokratični) sve dok kolegice nemaju predug jezik ili prekonkretne ambicije.

Nekadašnje političke zvijezde poput bivše premijerke i bivše ministrice okoliša, iako se nisu uhvatile kuhače nego nastavile biti politički aktivne, odjednom bivaju izbačene i iz fokusa tv kuća. Vjerojatno ne s nekom zlom namjerom, nego jednostavnom logikom urednika koji se rukovode više izvještavanjem nego istraživanjem, pa ne vide razloga zašto bi se bavili blagoglagoljivom nezavisnom zastupnicom ili parlamentarkom u crnom koja osniva zelenu stranku, kao što se vjerojatno neće pobliže baviti ni Aleksandrom Kolarić.

Slučaj 14 inženjerki zaduženih da se pobrinu za investicije u HŽ Infrastrukturi, o čemu nas je u istom dnevniku radosno obavijestio ministar Hajdaš Dončić, pokazuje da žene imaju šansu, ali tamo gdje treba dobro potegnuti. Za utjehu Aleksandri, da se Marissa Mayer bavila politikom, a ne unosnim informatičkim biznisom u kojemu je uspjeh mjerljiv u milijunima dolara, nikad ne bi dobila priliku spasiti već otpisani Yahoo, niti bi upravo zauzela prvo mjesto top liste 40 najuspješnijih mladih direktora, ma, ne bi ni primirisala upravi.

PLUS

Dokumentarac o starom novozagrebačkom kvartu Trnsko, u kojem se pojavljuju i Gobac i Nakić i Štern, topla je priča kakvu sigurno zaslužuju još mnoge četvrti.

MINUS

Nakon svih katastrofa, od lex Perkovića do proračunske rupe, u Hrvatskoj uživo našli su nas još plašiti i Kalinićevom obranom od moguće nuklearne kataklizme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?