Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najbolji brodet skuhali Riječani

inv-02-txt.jpg
import
16.07.2006.
u 16:56

Subotnju medulinsku noć obilježili su mirisi i okusi brodeta koji se na medulinskoj šetnici uz more priprema već sedam godina. Brodet cup ove je godine posjetilo nekoliko tisuća turista i domaćih gostiju da vide kako kuhaju naši najbolji restorani, koji su angažirali i poznate osobe. Iako je najveći dio muških posjetitelja navijao za pobjedu restorana Gajeta iz Orebića, zbog lijepe kuharice modela Mare Magaš, Gajeta je osvojila treće mjesto. Žiri, kojem je predsjedatelj Igor Mandić, najboljim je ipak ocijenio brodet restorana Municipium iz Rijeke, za koji je kuhao i voditelj Davor Jurkotić, a drugo je mjesto pripalo restoranu Domino iz Dramlja.

Ostalih pet restorana osvojilo je 4. mjesto, a provjereno dobar bodetar Livio Morosin opravdao se da se nije mogao jako posvetiti kuhanju jer je tu večer čuvao dijete, Marka, sina Mire Furlan.
Ekipe osam restorana potrošile su oko 30 kilograma ribe, dobro je zalijevajući vinom. Prodano je oko 150 porcija brodeta, po 20 kuna. Prihod je namijenjen Plivačkom klubu Mladost. U subotnju noć popilo se oko 70 litara vina, dijelom i na after partiju uz bazen hotela Medulin, gdje je vladala prilično komorna atmosfera.

I tu je Livio Morosin dosjetkama pokušao zakuhati raspoloženje međunarodnom društvu od nekoliko žena. Vatromet je izostao jer je u susjednoj Premanturi izbio velik požar, pa je organizator zbog sigurnosti odustao od pirotehničkih bravura.

Želite prijaviti greške?