Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJA Ovo je novi oblik ratovanja u mirnodopskim uvjetima

Najava o dolasku izbjeglih Srba na izbore uznemirila branitelje

07.05.2009.
u 17:53

Dižemo svoj glas protiv čelnika stranaka Petrinje i Sisačko-moslavačke županije koji potiču dolazak izbjeglih Srba iz Srbije i Republike Srpske na izbore. Osuđujemo postupak županice Marine Lovrić, koja je potajice odlazila u Srbiju i tamo organizirala dolazak takvih birača, ljudi koji ne žive u Hrvatskoj.

Pozivamo sve građane, posebno pravoslavce koji su s nama dijelili sudbinu tijekom Domovinskoga rata, da osude ove postupke izlaskom na birališta i glasuju za one koji su protiv ovakve politike – jedan je od zaključaka petrinjske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Ne žele se vratiti
- Ne možemo se složiti s tim da oni koji ne žive u Petrinji, u Sisačko-moslavačkoj županiji i RH odlučuju o tome tko će voditi naš grad i županiju. Posebno smo protiv onih koji se unatoč višegodišnjim pozivima čelnika RH ne namjeravaju vratiti. Svjesni su da su palili, pljačkali i ubijali hrvatski narod, također se navodi u priopćenju.

Pozornost zbog zločinaca
– Vrlo je vjerojatno da Marina Lovrić preko Županije, našim novcem, novcem poreznih obveznika, plaća prijevoz autobusa. Samo iz Beograda najavljen je dolazak 650 birača u 13 autobusa na glasovanje u Dvor na Uni, Glinu, Kostajnicu i Petrinju. To je pokušaj manipuliranja izbornim rezultatima, jedan od načina vođenja specijalnog oblika mirnodopskog ratovanja radi destabilizacije Županije – rekao je predsjednik Koordinacije udruga Darko Dumbović.

Pozvani su policija i pravosudni organi da obrate veću pozornost na putnike u autobusima zbog mogućih dolazaka ratnih zločinaca.

Želite prijaviti greške?