Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA DJECU

“Naj, naj, naj festival” je nužan Zagrepčanima

09.04.2009.
u 18:46

Ravnateljica Kazališta Žar ptica Marija Sekelez utemeljila je prije devet godina “Naj, naj, naj festival”, koji u vrijeme uskrsnih blagdana Zagrepčanima nudi besplatne predstave za djecu, u nekoliko javnih kazališta.

Koja je osobitost festivala ove godine?

- Izuzetno je rodna godina kad je riječ o domaćim predstavama, ali iz inozemstva sam dovela također vrlo zanimljive pothvate. Iz Rumunjske dolazi “Pinokio”, raskošan spektakl sa 41 osobom. Nasuprot tome iz Bugarske dolazi predstava s dvoje glumaca “Tatica je uvijek u pravu”. Oni na sceni, od vate, naočigled stvaraju čudesan svijet. Između toga su slovenski “Kekec” i beogradska “Alisa” te danske “Špagete”, -predstava s bizarnom temom. Govori o svladavanju prepreka.

Često roditelji negoduju, jer moraju ostati pred vratima zbog navale!

- Razmišljala sam da zbog tih razloga uvedem simboličnu cijenu ulaznica. Prihod bismo darovali u dobrotvorne svrhe, ali i za to treba imati prateću službu. Zato će se ulaznice dijeliti dva sata prije početka predstava. Na kraju, ipak pustimo sve u dvoranu. Sve je to znak da je u ovo vrijeme premalo događaja za djecu u gradu.

Nagodinu je obljetnički, deseti festival. Hoćete li mijenjati kocepciju?

- Želim da inozemna kazališta budu još zastupljenija. Javljaju mi se teatri, u pregovorima sam s nekim talijanskim i danskim trupama... Želim da rastemo kvalitetom. Prvi festivali bili su bez izbornika, a sada je selekcija neizbježna. Čim je “Naj, naj, naj festival” preživio devet godina, znači da je nužan.

Želite prijaviti greške?