Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRODOŠLI, BRUCOŠI Veleučilištu veća upisna kvota

Na raspolaganju čak 929 mjesta

18.05.2009.
u 17:03

KARLOVAC – Budući studenti, koji žele svoje školovanje nastaviti na Veleučilištu Karlovac, na raspolaganju imaju čak 929 mjesta.

Bez razredbenog ispita
Lani je za upis bilo predviđeno njih 749. U skladu s raspisanim natječajem za sljedeću akademsku godinu brucoši će moći birati između sedam stručnih studija: strojarstva, mehatronike, tekstila, prehrambene tehnologije, ugostiteljstva, lovstva i zaštite prirode, te sigurnosti i zaštite na radu. Tu su i stručni studij sestrinstva, kao i specijalistički studiji strojarstva i poslovnog upravljanja.

Uz potporu Ministarstva moći će studirati 220 studenata, dok je 290 mjesta predviđeno za osobne potrebe, 24 za strane državljane i 395 za izvanredne studente. Razredbenog ispita neće biti, nego se vrednuje uspjeh ostvaren u srednjoj školi, i to tako da se zbrajaju ocjene relevantnih predmeta, ovisno o studiju, opći uspjeh u svakom razredu, ocjena završnog ispita, kao i ostvareni posebni uspjesi.

Prijave za upis u prvom razredbenom postupku bit će od 29. lipnja do 9. srpnja od 10 do 14 sati, a u drugom od 31. kolovoza do 10. rujna.

– Ove godine imamo nešto više upisnih mjesta, jer se lani pokazalo da postoji manjak. Tako smo lani u prvu godinu studija upisali ukupno 846 studenata ili 3,5 posto više nego 2007. godine.

Moda umjesto tekstila
Na recenziji su i dva nova programa, moda i marketing, te specijalistički studij sigurnosti i zaštite na radu – rekao je dekan Veleučilišta Karlovac prof. dr. sc. Antun Alegro. Najnoviji program moda i marketing, u skladu s novim trendovima, trebao bi zamijeniti postojeći studij tekstila, za koji je dosad bio slab interes.

Želite prijaviti greške?