Naslovnica

Na dar uz Večernji list spomen-sličica i biografija kardinala Stepinca

U nedjelju sličica s molitvom, a u ponedjeljak biografija
22. travnja 2017. u 11:38 0 komentara 67 prikaza
Stepinac
Foto: VL

Večernji list u nedjelju i ponedjeljak svojim čitateljima daruje svetu sličicu s likom kardinala Alojzija Stepinca i biografiju o njegovu životu. Prisjetite se burnog života ovog blaženika koji je svoj život posvetio molitvi, borbi za slobodu i ljubavi prema svojoj braći.

Sličicu s molitvom kardinala Stepinca ne propustite 23. travnja uz nedjeljni Večernji list, kao podsjetnik i inspiraciju na požrtvovnost i dobrotu ovog hrvatskog blaženika.

U ponedjeljak 24. travnja Večernji list svojim čitateljima poklanja biografiju ovog budućeg hrvatskog sveca te vas poziva da otkrijete njegov herojski životni put, odluku o svećeništvu, izbor za zagrebačkog nadbiskupa, odnos prema NDH i SFRJ, montirani proces, zatvor, mučeništvo i smrt.

Pročitajte što su o Stepincu rekli pape od Pija XII. i Ivana XXIII. do Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Doznajte kako je izrasla Stepinčeva Crkva koja danas živi vrijednosti koje joj je ostavio u baštinu i moli za njegov zagovor.

– Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti." Kardinal Alojzije Stepinac

Stepinac | Autor : VL Foto: VL

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.