Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U nedjelju i ponedjeljak ne propustite

Na dar uz Večernji list spomen-sličica i biografija kardinala Stepinca

Stepinac
Foto: VL
22.04.2017.
u 11:38

U nedjelju sličica s molitvom, a u ponedjeljak biografija

Večernji list u nedjelju i ponedjeljak svojim čitateljima daruje svetu sličicu s likom kardinala Alojzija Stepinca i biografiju o njegovu životu. Prisjetite se burnog života ovog blaženika koji je svoj život posvetio molitvi, borbi za slobodu i ljubavi prema svojoj braći.

Sličicu s molitvom kardinala Stepinca ne propustite 23. travnja uz nedjeljni Večernji list, kao podsjetnik i inspiraciju na požrtvovnost i dobrotu ovog hrvatskog blaženika.

U ponedjeljak 24. travnja Večernji list svojim čitateljima poklanja biografiju ovog budućeg hrvatskog sveca te vas poziva da otkrijete njegov herojski životni put, odluku o svećeništvu, izbor za zagrebačkog nadbiskupa, odnos prema NDH i SFRJ, montirani proces, zatvor, mučeništvo i smrt.

Pročitajte što su o Stepincu rekli pape od Pija XII. i Ivana XXIII. do Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Doznajte kako je izrasla Stepinčeva Crkva koja danas živi vrijednosti koje joj je ostavio u baštinu i moli za njegov zagovor.

– Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti." Kardinal Alojzije Stepinac

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?