Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra prilika

Stiže i bablje ljeto, a cijene na Jadranu padaju

13.08.2014., Rovinj - Luka je puna brodica, a grad turista. Jedrilice, gliseri i kruzeri redovito uplovljavaju.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
21.09.2015.
u 09:59

U rovinjskom hotelu s četiri zvjezdice noćenje s doručkom u listopadu će stajati 250 kuna

Za osam mjeseci na Jadranu je bilo nešto više od milijun domaćih turista. Ugodno su iznenadili, prebacivši lanjske brojke čak devet posto.

Jadranski domaćini, koji oduvijek domaće hvale kao najbolje goste, koji ne gledaju na svaku kunu, priželjkuju da se pozitivni trendovi nastave i tijekom posezone.

Posluži li vrijeme, na Jadranu računaju i s novim plusevima prema lanjskoj turističkoj godini i iz inozemstva, a svim posezonskim posjetiteljima svakako će biti dodatno primamljivo doći na Jadran jer cijene osjetno padaju u odnosu na netom završenu špicu ovogodišnje sezone. Kako svjedoče u domaćim agencijama, rujanski se termini dobro prodaju.

Cijene su trenutačno 20-ak posto niže nego prije nekoliko tjedana, a potkraj devetog mjeseca mnogi će hotelski domaćini, ali i obiteljski smještaji, spustiti cijene dodatnih 10 do 15 posto. Tako se polupansion u primoštenskom hotelu s tri zvjezdice, koji je do kraja kolovoza stajao 615 kuna, od 26. rujna do 9. listopada može dobiti za 268 kuna. Nakon toga cijena pada na 231 kunu.

U rovinjskom hotelu s četiri zvjezdice, gdje se ljetos noćenje s doručkom po osobi plaćalo 789 kuna, sada dostaje 416 kuna, a od 4. listopada i 250 kuna. Ove cjenovne pogodnosti posezone tradicionalno koriste svi koji nisu vezani za školske praznike, parovi bez djece, mladi, treća dob. Većina pritom na moru ostaje kraće nego kad je riječ o klasičnom ljetovanju, po pet dana ili na produljenom vikendu.

Zanimljivo je da aktivni odmor, s vožnjom bicikla, plivanjem i unutrašnjim bazenima, traže i umirovljenici, koji sa sobom vode i unuke vrtićkog uzrasta. Kako god, u domaćim agencijama veći val putovanja očekuju za Dan neovisnosti u listopadu. Praznik pada dobro za spajanje, u četvrtak, što ostavlja mogućnost pristojna četiri dana odmora. U agencijama se trude privući klijente dodatnom vrijednosti uključenom u aranžmane, poput piknika uz bazene, gratis izleta, besplatnog prijevoza autobusom itd.

>>Došli su u Hrvatsku, zabavili se, snimili video i 'posramili Vladu'

Komentara 1

Avatar pozor
pozor
10:11 21.09.2015.

Neka mi neki pametnjakovic kaze kako bi trebali stici do mora ako su granice zakrcene ili zatvorene,od njemacke,austrije i slovenije i onda sta nam znaci i to bablje ljeto kad ne dolaze svi ljudi avionom.Dakle corak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije