Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne biste se sjetili

Puštanje vode nakon nužde može biti jako opasno, evo zašto

Toalet
Foto: Pixabay
1/3
26.03.2016.
u 22:34

Naime, kada puštamo vodu nakon nužde ona sa sobom povlači i čestice otpada koje se zbog siline puštanja vode raspršuju po zraku

Zaista biste trebali spustiti školjku nakon nužde. Ne zato što često izaziva obiteljska prepiranja, već je izuzetno nehigijenska navika.

Naime, kada puštamo vodu ona sa sobom povlači i čestice otpada koje se zbog siline puštanja vode raspršuju po zraku, piše Tech Insider.

Mogućnost infekcije bakterijama ili virusima povećava se jer suptilno dolaze na površine kupaonice, poput poda, umivaonika, pa čak i četkice za zube.

Mikrobi ostaju u školjici i nakon nekoliko ispiranja. Ali, ne brinite, ukoliko imate porezotine ne može doći do ozbiljnijih oboljenja. Zaraza primjerice salmonelom ili virusom poput hepatitisa A, moguća je ako čestice fekalija u organizam uđu oralnim putem.

Kako ne biste došli u doticaj s nezdravim bakterijama, koristite niže WC školjke jer mlaz vode ne raspršuju jednako jačinom. Na javnim zahodima najbolje je spustiti školjku i pustiti vodu te ne zaboraviti oprati ruke nakon nužde.

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

>> Ovo je najprljavije mjesto u vašoj kupaonici! Ne, nije wc školjka!

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Ironman0105
Ironman0105
04:01 27.03.2016.

spustiti skoljku???Evo, razmisljam intenzivno o tome i nikako mi ne pada napamet kako bi ili zasto tako nesto napravio. Ne znam za novinara, ali recimo kod mene doma su sve wc skoljke poprilicno cvrsto zasarafljene za pod, pa ih se ni teoretski ne moze nize spustiti. Kad razmislim, i kod svih mojih prijatelja, ma kod svih gdje sam ikad bio skoljke su cvrsto na podu. Mozda je novinar citao neki clanak o NASA eksperimentima u bestezinskom stanju, pa nije shvatio poantu? Da. Vrlo vjerovatno. Kad se sjetim velike vecine clanaka prepisanih s interneta i prevedenih od strane Vecernjakovih novinara, ovo mi se cini jedinim objasnjenjem.

BA
balance
08:15 27.03.2016.

Novinarčiću kada prepisuješ tekst onda ga prepiši 'kako bog zapovida'.Spustiti školjku!!!Valjda spustiti poklopac školjke.

FR
franjom18
10:04 27.03.2016.

Idem oma vani napraviti šekret, poljski, nema vode nema brige propuh sve odnese!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije