Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pokret za radost poziva na kretanje i rekreaciju uz zabavu

Pokret za radost (1)
Foto: Pokret za radost
1/4
PR
Autor
PR članak
06.09.2013.
u 08:30

Projekt Pokret za radost organiziraju Coca-Cola HBC Hrvatska i EX-ALTO u cilju poticanja zdravih i aktivnijih životnih stilova

Pokret za radost naziv je novoga projekta koji u Hrvatskoj pokreće Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom EX-ALTO u cilju poticanja zdravih životnih stilova i aktivnijega života. Dvodnevni program ovogodišnjeg ”PARKiranja” održat će se 14. i 15. rujna na zagrebačkome jezeru Bundeku, a obilovat će brojnim sportsko-rekreacijskim i zabavnim aktivnostima i programima, koji će posjetitelje bez obzira na njihovu dob poticati na tjelovježbu i kretanje.

„Projekt Pokret za radost još je jedan od naših projekata kojima podupiremo zdrave životne stilove u skladu sa svojim smjernicama o društvenoj odgovornosti. Njime želimo podsjetiti na važnost tjelovježbe i kretanja te pokazati kako bi svi, bez obzira na dob, spol, tjelesnu kondiciju ili svakodnevne obveze, mogli pronaći način da se više kreću, žive zdravije i pritom se i odlično zabave. Pozivam sve građane da nam se pridruže u PARKiranju na Bundeku u što većemu broju i postanu dio Pokreta za radost“, istaknula je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.

Projekt Pokret za radost najavit će knjižica koja je dostupna uz aktualno izdanje časopisa Men's Health. Knjižica donosi niz praktičnih savjeta o postizanju odlične tjelesne kondicije i upute za izvođenje različitih vježba u različitim prilikama i na različitim mjestima, primjerice tijekom vježbanja u teretani, tijekom druženja na sportskim igralištima ili u vlastitome domu.

Osobito je zanimljiv dio u kojem se navodi potrošnja kalorija tijekom uobičajenih i svakodnevnih aktivnosti poput usisavanja stana, što odnosi 56 kalorija u 20 minuta, šetnje psa, tijekom koje se u 25 minuta potroši 139 kalorija, ili polusatne pripreme obroka, koja troši 74 kalorija. Zbog mnoštva preporuka i ideja knjižica će služiti kao trajni alat koji potiče na usvajanje zdravih navika.

Okosnica projekta Pokret za radost bit će događanje ”PARKiranje” na zagrebačkome jezeru Bundeku u subotu14. rujna i nedjelju 15. rujna, tijekom kojega će svi zainteresirani građani imati priliku uključiti se u raznovrsne aktivnosti koje promiču kretanje i tjelovježbu. Bogat program okupit će i poznate osobe, a osim uživanja u rekreacijskim i kreativnim radionicama, plesnim programima i skupnoj tjelovježbi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?