Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna plodnosti

Muškarac ima veće šanse za potomstvo ima li više braće

braća miliband
Arhiva VL
20.12.2012.
u 13:31

Muškarci s većim brojem braće i sestara imaju brže spermatozoide što povećava šansu za potomke, objašnjavaju znanstvenici

Ljudima  koji jednog dana žele veliku obitelj važan je pokazatelj koliko muškarac ima braće. Po riječima znanstvenika, muškarci iz mnogobrojnih obitelji nemaju problema s plodnošću, a rezultati se nastavljaju na prijašnje studije koje su pokazale da parovi koji nemaju reproduktivnih problema obično imaju i jedno muško dijete.

– Doznali smo da muškarci s više braće i sestara imaju brže spermatozoide što povećava šansu za potomke – objašnjava Allan Pacey sa sveučilišta Sheffield na kojem je i provedeno istraživanje na 500 muškaraca.

Znanstvenici naglašavaju da to ne znači da su muškarci koji imaju sestre ili su jedinci manje plodni, a ne mora značiti ni da su žene koje imaju sestre plodnije.

– Postoje indicije koje upućuju na to da su žene koje imaju sestre plodnije od onih koje imaju braću – kazao je Jim Mossman s američkog sveučilišta Brown, donosi Daily Mail.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije