Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravstveni savjetnik

Može li žvakaća guma zamijeniti pranje zubi pastom

Pranje zubi
Foto: Thinkstock
08.07.2014.
u 08:01

Suvremena istraživanja pokazala su da za nastajanje plaka i "napad" na zube trebaju proći barem 24 sata

PITANJE:

Može li žvakaća guma zamijeniti pranje zubi pastom s obzirom na to da nisam u mogućnosti prati zube nakon svakog obroka?

Tesa, Split

ODGOVOR:

Žvakaće gume korisne su samo kao sredstvo za osvježavanje daha i čišćenje grizne plohe zuba, ali njima je nemoguće nadomjestiti četkicu i ispravno pranje zuba.

Suvremena istraživanja pokazala su da za nastajanje plaka i "napad" na zube trebaju proći barem 24 sata, odnosno da bi bilo dovoljno i svega jednom dnevno zube temeljito oprati i ukloniti dobro organiziranu bakterijsku strukturu.

>>Evo kako ispravno prati zube da se očiste na najbolji način

Komentara 1

PA
pancake
12:15 08.07.2014.

koje glupo pitanje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije