Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
začinska biljka

Koristite ga gotovo svakodnevno, ali jeste li znali ovo o peršinu?

mirisi u domu
Foto: Thinkstok
22.12.2014.
u 09:56

Osim što je odlična začinska biljka, peršin ima i ljekovita svojstva koja će pomoći u uklanjanju nekih neugodnih simptoma, posebice urinarnih

Primjena korijena peršina u liječenju urinarnih infekcija spominje se u zapisima ljekarnika britanske kraljice još u 17. stoljeću.

Učinkovitost primjene ove začinske biljke u rješavanju problema s urinarnim traktom dokumentirana je i u mnogim drugim spisima širom svijeta. Osim toga, list peršina, ako se žvače svjež, djelotvoran je u uklanjanju neugodnih mirisa – na primjer, onog od crvenog luka.

Brojna istraživanja, koja su neovisno rađena u nekoliko zemalja, rezultirala su istim zaključkom – korijen peršina pospješuje izlučivanje urina i sprječava zadržavanje bakterijskog taloga u ovom organu. Štoviše, u Njemačkoj je službeno odobrena primjena ove biljke u liječenju cistitisa i drugih urinarnih infekcija.

Ako patite od urinarne infekcije ili osjećate tegobe u ovom sustavu, probajte svakodnevno popiti tri šalice čaja (svaki od dva grama peršina: korijen + list) ili uzimajte dva do četiri ml tinkture peršina, tri puta dnevno. Trajnija korist za urinarni trakt može se postići redovnim konzumiranjem peršinovog lista u jelima, što također savršeno neutralizira neugodan zadah.

>>Bogata je vitaminom C, karotenom, bjelančevinama... čudotvorna biljka hrani i liječi

>>Ova biljka pomoći će u borbi protiv ovisnosti o pušenju i alkoholu

Komentara 1

IK
ikonoklast
12:27 22.12.2014.

ja cak napravim zelenu gustu juhicu samo od peršina i izgledam 20 god mlađe, lijek za sve provjereno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije