Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima i toga

Kontroverzna igračka podijelila javnost – lutka koju dijete doji

dojenje
Arhiva Večernjeg lista
31.03.2011.
u 14:41

– Smisao je ove lutke da nauči djecu vještinama koje će im biti potrebne za podizanje vlastite djece u budućnosti. Ne razumijemo zašto je to stvorilo toliko kontroverzija – kaže Dennis Lewis, glasnogovornik Berjuan Toysa

Nove i sve nevjerojatnije igračke neprestano preplavljuju tržište, ali lutka koju dijete treba dojiti kap je koja je prelila čašu i razljutila roditelje diljem svijeta. Proizvođači sporne lutke tvrde da njihova nova igračka dopušta djeci da iskuse “magiju majčinstva”, prenosi Daily Mail, ali roditelji smatraju da igračka ipak nije primjerena dječjoj dobi.

Lutka dolazi u paketu s majicom s ružičastim cvjetovima koji predstavljaju bradavice, a koju dijete odijeva. Lutka se stavlja na improvizirana prsa i ispušta zvukove kao da sisa, a ako ne podrigne, počne plakati. I dok jedni smatraju kako nije potrebno da dijete koje još nema grudi uči o dojenju, drugi misle kako je dobro da se dojenje promovira i na taj način te kako se starije djevojčice slobodno igraju lutkama koje plaču, kojima se moraju mijenjati pelene i koje treba dojiti. Možda će ih to odvratiti od seksa ili ih barem motivirati da prakticiraju sigurniji odnos.

– Smisao je ove lutke da nauči djecu vještinama koje će im biti potrebne za podizanje vlastite djece u budućnosti. Mi doista ne razumijemo zašto je to stvorilo toliko kontroverzija – smatra Dennis Lewis, glasnogovornik Berjuan Toysa.

Sporna lutka izlazi na tržište u SAD-u, a stoji oko 500 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:46 31.03.2011.

Kad čovjek to pročita nekako mu bude drago da 2012. nije daleko.(za tu godinu,naime,najavljuju apokalipsu)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije