Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djevojke, oprez!

Gel manikure izazivaju rak kože?

nokti, guza, stražnica, kratke hlačice, djevojka, žena (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
06.03.2013.
u 14:45

Geliranje je vrlo štetna navika koja može ostaviti trajne posljedice na zdravlje...

Žene bi u velikom luku trebale izbjegavati učestalu gel-manikuru zbog velikog rizika od staničnih oštećenja koje uzrokuju UV lampe.

Njihov je učinak sličan razornom učinku solarija na kožu. Klijentice često ne znaju kakvom se zračenju izlažu, a stručnjaci savjetuju da bi bilo dobro prije svakog tretmana, ako ga već radite, nanijeti kremu s visokim zaštitnim faktorom, te manikuru raditi samo u posebnim prilikama. Isto tako, gel na noktima ne bi trebale držati dugo zbog mogućnosti razvoja svakojakih infekcija i gljivica, ali i zbog tanjenja i listanja nokta, piše Daily Mail. Štetnosti pridonose i kemikalije koje se koriste u tretmanima manikure, ali i kod skidanja slojeva gelova i laka...

Do uzročno posljedične veze raka i manikiranja gelom došli su znanstvenici sa sveučilišta New York koji su analizirali slučajeve raka kože na rukama kod žena u 20-im i 30-im godinama bez ikakve genetske predispozicije za melanom, a koje su redovito odlazile na manikuru gelom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije