Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fitness-park

Zagreb dobiva prvi park za odrasle sa spravama za vježbanje

fitness park
Foto: Grad Zagreb
1/10
26.02.2013.
u 11:54

Park će izniknuti u Ulici Grgura Ninskog pored Glavnog kolodvora, na mjestu gdje su nekada bile barake Crvenog križa

Zagreb će uskoro dobiti prvi park za odrasle. Projekt je to koji je predstavio gradonačelnik Milan Bandić, a izniknut će u parku u Ulici Grgura Ninskog pored Glavnog kolodvora, gdje su nekad stajale barake Crvenog križa.

Lenucijev fitness-park idejni je projekt Branka Silađina.

Bit će to zatvoreni tematski park, a uredit će se i okolno zelenilo, parkirališni prostor s pristupnim površinama parku te pješački most preko Miramarske ulice kao spoj s Botaničkim vrtom.

Park će biti ograđen, a ulazi u park bit će iz Ulice Grgura Ninskog, Mihanovićeve ulice i perona Glavnog kolodvora.

Osnovna je ideja stvaranje prostora za odmor, boravak i rekreaciju odraslih. U središnji dio parka bit će postavljene sprave za rekreaciju odraslih, a ispod njih postavit će se antitraumatska podloga, dok će preostali dio hodne plohe biti izveden u asfaltu u boji. 

Zadržat će se postojeće visoko zelenilo, s travnjakom ispod stabala. Park će biti prožet nizom medaljona sa sezonskim cvijećem i niskim grmovitim zelenilom. Ugradit će se klupe za odmor i koševi za smeće.

Rasvjeta parka bit će decentna, a park će biti kontroliran videonadzorom.

Pješački most bit će izveden kao čelični nosač s podom od hrastovih platica i dva metra visokom staklenom ogradom od kaljenog i lameliranog stakla. Led rasvjeta bit će postavljena u visini rukohvata. S oba kraja mosta ugradit će se vrata koja će omogućavati kontrolirano korištenje s obzirom na specifičnost vremenske aktivnosti Botaničkog vrta.

Komentara 16

SE
sestrićna
12:57 26.02.2013.

odlična stvar

IR
IronSky
14:07 26.02.2013.

Dobra ideja, taj fitness park. Možda bi bolja lokacija bila, recimo, Bundek?

RE
rennes
15:47 26.02.2013.

Zagrepčani, kasnite, kasnite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije