Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da duže traju

Znate li kako se pere grudnjak? Ova 4 savjeta svaka žena treba znati

grudnjaci
Foto: Thinkstock
1/2
28.05.2014.
u 11:36

Ako ih perete strojno, najbolje bi bilo koristiti posebne vrećice u koje možete staviti grudnjak da se ne oštećuju i prati ih u hladnoj vodi.

Ako ste među onim ženama koje svoje grudnjake samo ubace u perilicu rublja, vjerojatno se pitate zašto se vaši grudnjaci tako brzo uništavaju.

Uostalom, koliko ih često zapravo perete?

Prema preporukama stučnjaka, grudnjak bi trebalo oprati nakon svaka tri do četiri nošenja, piše Style Caster.

No pranje je grudanjak često prava muka. Donosimo stoga savjete koji će vam olakšati pranje grudnjaka.

1. Ručno pranje

Grudnjake trebate prati nakon tri do četiri nošenja i to najbolje ručno. Grudnjaci su često izrađeni od osjetljivih materijala poput čipke, mreže, satena pa pranje u perilici može poprilično utjecati na njihovu kvalitetu. Perite ih u hladnoj ili mlakoj vodi i nekoliko ih puta uronite u vodu u koju ste prethodno dolili malo sredstva za pranje osjetljive odjeće.

Zatim ostavite pet minuta kako bi sve nečistoće nestale. Ako ih perete u perilici rublja pazite da ih stavite na program za osjetljivu odjeću.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

2. Bez jake centrifuge

Ako vam je jednostavnije, grudnjake možete prati i u perilici za rublje. Samo pazite da izaberete dobar, nježni program za pranje na niskoj temperaturi. Najbolje bi bilo ako imate program "ručno pranje" odjeće za osjetljive tkanine. Prije nego ih ubacite u perilicu, obavezno ih zakopčajte da se kopče ne zakače tza druge tkanine i oštete ih u pranju.

3. Koristite vrećice za pranje odjeće

Foto: ebay

Foto: Ebay

Ako ih perete strojno, najbolje bi bilo koristiti posebne vrećice u koje možete staviti grudnjak da se ne oštećuju. Uporabom ovakvih mrežica osigurat ćete da vlakna s gruge odjeće ne dođu na vaš grudnjak i spriječiti uništavanje tkanine.

4. Sušite ih na zraku

Mokre i oprane grudnjake uvijek ostavite da se suše na zraku. Iako vam je vjerojatno mnogo jednostavnije ubaciti u sušilicu, ali izbjegavajte. Na taj ćete način očuvati formu grudnjaka te spriječiti da se unište žice u košaricama. Uvijek ih stavite sušiti preko trakice u sredinu između dvije košarice ili ako imate mjesta, kvačicama uhvatite naramenice.

>>Kratka povijest donjeg rublja: Egipćani i hipiji nisu nosili grudnjak

>>'Bježi' li vam grudnjak preko leđa? Kupili ste krivu veličinu ili model

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije