Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraljica printa

Pogledajte kolekciju koju je Mary Katrantzou dizajnirala za adidas Originals

adidas
Foto: PR FOTO
1/2
27.10.2014.
u 18:56

Mary Katrantzou spaja snažne, često subverzivne grafike s arhitektonskim formama i najnovijom tehnologijom stvarajući tako modernu ženstvenu estetiku...

Adidas ponosno predstavlja adidas Originals by Mary Katrantzou jesen/zima 2014. kolekciju s kojom najavljuje suradnju s "kraljicom printa" i jednom od najinovativnijih dizajnera današnjice.

Mary Katrantzou spaja snažne, često subverzivne, grafike s arhitektonskim formama i najnovijom tehnologijom stvarajući tako modernu ženstvenu estetiku. Kreiravši kolekciju dizajnerica je crpila inspiraciju iz bogate adidasove povijesti. Tenisice koje su nosili osvajači medalja 70-ih i 80-ih godina bile su polazna točka za seriju printova koji su adidasovu ikonografiju stavili u nov kontekst. Mikro postaje makro u procesu u kojem Katrantzou modificira simbole i uvodi vlastiti vizualni jezik temeljen na motivima adidasovih tenisica za trčanje i njihovih potplata i vezica.

Iako je odjeća inspirirana tenisicama, Katrantzou filtrira postojeću estetiku kroz svoju inspiraciju kako bi kreirala kolekciju koja naglasak stavlja na ženstvenu formu. Siluete su tehničke i naglašavaju aerodinamične linije tijela. Kreacije iz kolekcije izuzetno su funkcionalne s uvijek prisutnom paletom jarkih boja i iznimnim osjećajem za print i uzorke, karakterističnim za Katrantzounin dizajn.

Inovativne jakne u kojima prevladavaju neobični printevi potvrđuju Katrantzouinu reputaciju impresivnog grafičkog inovatora. Bešavne tajice s uvećanim printom tenisica zatvaraju ovu posebnu liniju, kao stvorenu za Instagram.

Komentiravši suradnju, Dirk Schoenberger, globalni kreativni direktor divizije sportske mode, izjavio je: – Suradnja adidasa i Mary Katrantzou spaja izniman talent jedne od najzanimljivijih dizajnerica današnjice i tvrtke koja obuhvaća mnoge kulture: od sporta preko popularne kulture i glazbe do mode. Divim se Marynu doista posebnom osjećaju za tehnike printa, boje i siluete koji će u žensku kolekciju adidas Originals unijeti još jednu novu estetiku. adidas Originals by Mary Katrantzou dostupna je od prosinca ekskluzivno u najprestižnijim domaćim, multibrendovskim concept storeovima Maria u Dubrovniku i Zagrebu.

Foto: PR FOTO

>>Kako nam je bilo na 23. Zagrebačkom maratonu

>>Rekordi i 'oživjele pumpe' pokazali da je trčanje u Hrvatskoj all in!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije