Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči blagdana

Počelo ukrašavanje izloga blagdanskim poklonima, jedna trgovina stavila u ponudu Barbie s hidžabom

Barbie s hidžabom
Foto: Reuters
27.10.2016.
u 07:47

Nazia Nasreen iz engleskoga grada Birminghama otvorila je trgovinu igračkama “Ibraheem Toy House”

Trgovine u Velikoj Britaniji, ali i drugdje u svijetu, svake godine sve ranije započinju s ukrašavanjem izloga i reklamiranjem blagdanskih poklona. U skladu s time, i Nazia Nasreen iz engleskoga grada Birminghama otvorila je trgovinu igračkama “Ibraheem Toy House” namijenjenu prvenstveno muslimanskoj djeci kako se ne bi osjećala izolirano blagdanskih dana.

U ponudu je tako stavila različite igračke prilagođene muslimanima poput šarenih tepiha za klanjanje s dječjim motivima, brojalice i slagalice sa slovima arapskog alfabeta, no daleko najviše pozornosti izazvala je popularna lutka Barbie koja u ovom slučaju na sebi ima hidžab.

Nazia Nasreen kazala je kako takvim pristupom želi potaknuti djecu na vjersku toleranciju, ponos i slobodno isticanje onoga što jesu i prihvaćanje različitosti, a ne na nove podjele i svađe. 

>>I to se dogodilo: Prvi put u 50 godina proizvodi se i ovakva Barbie

Komentara 4

AN
anticenzura
09:05 27.10.2016.

Ovi nista zivo ne rade samo se religijom bave. Sada su mediji objavili jednog Sirijica u Nemackoj s cetiri zene i 23 djece sto prima 30'000 eura socijalne pomoci. Oni se razmnozavaju, a porezni obveznici rade za njih. U Italiji ima 25 tisuca brakova poligamije. Imaju po nekoliko zena i samo djecu prave, a gradjani rade za njih. Oni nista ne rade, niti ih tko hoce da primi na posao, posto i na poslu prakticiraju religiju. Jedan se zaspolio, pa dobio otkaz posto puno prebiva na pauzi na molitvama, pa se pozalio tom svom ucitelju. A ovaj mu odgovorio da se ne treba Islam prilagodjavati poslu, nego posao Islamu. To oni njih uce? Ja mislim da nsi gradjani moraju strogo paziti kakvu im politicari vanjsku politiku vode, posto su sada naredili gradjanima u Italiji politicari da moraju staviti svoje privatne nekretnine tko ima vise od jednu, na raspolaganje izbjegliacma, posto ih nemaju vise gdje staviti. Gradjani divljaju, u jednom mjestu su postavili barikade, nece ih u svome gradu, pa se ministar za Imigraciju obrusio na njih da neka se sele u Madjarsku ako ne zele izbjeglice. Zamislite, poceli su tjerati svoje gradjane iz zemlje da naprave mjesto izbjeglicama. To i nas ceka, ako se narod odmah ne postavi ozbiljno prema politicarima.

JO
josip
13:35 27.10.2016.

pa ne slave muslimani Bozic. Kakve veze imaju oni sa Bozicim blagdanima i zasto bi bili zakinuti? Ni nas ne interesira bajram niti nas mjslimani ne pozivaju da primamo zrtvene darove.... Ovi englezi nisu normalni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije