Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi chick

Ovog proljeća nose se punđe - ultimativni hit je 'chignon'

pundja
24.03.2010.
u 14:01

Svake sezone u trendu je bar jedna frizura u kojoj je kosa podignuta, pa ćete s podignutom kosom rijetko pogriješiti. Ove sezone to je gotovo nemoguće, jer su se punđe u punom sjaju vratile na scenu.

Svake sezone u trendu je bar jedna frizura u kojoj je kosa podignuta, pa ćete s podignutom kosom rijetko pogriješiti. Ove sezone to je gotovo nemoguće, jer su se punđe u punom sjaju vratile na scenu.

Ultimativni hit je punđica koju od milja zovemo 'chignon'. Ime joj dolazi iz francuskog ("chignon du cou") i označava elegantnu nisku punđu na kraju potiljka i početku vrata.

U 2010. godini tradicionalni chignon je jednostavan i šik odabir za dan i noć, pa izbjegavajte previše stilizirani chignon čvrsto fiksiran gomilom laka za kosu. Čak i uredan, glatko začešljan chignon mora izgledati prirodno i sofisticirano.

Inspiraciju pronađite u punđicama kakve je Karl Lagerfeld poslao niz pistu sa svojom kolekcijom za ovu sezonu - pramenovi kose učvršćeni su ukosnicama u naizgled neurednu punđicu! Još jedan originalan look kada je chignon u pitanju predstavila je Carolina Hererra na svojoj reviji za sezonu proljeće/ljeto 2010. Kod nje su pramenovi kose isprepletni s niskama srebrnih i brončanih kuglica i perlica za poseban efekt.

Za ovo proljeće pistama su prošetale i neuredne punđice s elegantnim štihom vrlo dobrodošle, čak vas mogu podsjetiti na ležerna 'ptičja gnijezda', a predložili su ih Lanvin, Fendi i YSL. Za ovakvu frizuru mnogo će bolja biti valovita kosa od glatke i revna, a ključ uspješne frizure leži u volumenu, pa će se lak za kosu pokazati kao pravi saveznik. Također možete iz repa isplesti pletenicu, pa nju omotati u punđicu ili se pozabaviti nekom drugom varijacijom istog izgleda.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
16:20 24.03.2010.

Jovanka look

RU
Rumba
07:35 25.03.2010.

Punđa gore OK a što se dolje kao hit nosi ovu sezonu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije