Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

Ne pretjerujte s čišćenjem lica. Evo zašto je to opasno

Žena čisti lice
Foto: Thinkstock
08.04.2014.
u 18:00

Pretjerana eksfolijacija može izazvati dugotrajnu štetu: stvara se začarani krug gubitka tekućine i propadanja stanica. Krajnji ishod može biti crvena, suha koža, koja je podložna oštećenjima od sunca i pojavi bora.

Ne znamo jeste li toga svjesni, ali da, moguće je pretjerati s čišćenjem kože lica!

Na tržištu je sve više različitih vrsta eksfolijatora – zrnastih preparata za čišćenje kože, pilinga i mikrodermoabrazivnih preparata za kućnu primjenu. Mnoge žene prečesto koriste velik broj različitih tipova sredstava iz ove kategorije, koja nakon duljeg vremena izazivaju iritacije kože i (iznenađenje!) pojačano izlučivanje masnoće.

Naime, kada uklonite prirodnu masnoću, koža je pokušava nadoknaditi proizvodeći je u još većim količinama. Pretjerana eksfolijacija može izazvati dugotrajnu štetu: stvara se začarani krug gubitka tekućine i propadanja stanica. Krajnji ishod može biti crvena, suha koža, koja je podložna oštećenjima od sunca i pojavi bora.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Zato zapamtite ovih nekoliko savjeta!

– Ako je vaša koža normalna, napravite piling jednom tjedno.

– Ako je masna i sklona aknama, onda to radite dva puta tjedno. U slučaju da je suha ili izuzetno osjetljiva, temeljito čišćenje jednom mjesečno više je nego dovoljno. Na kraju, ako prilikom upotrebe bilo kojeg preparata osjetite zatezanje ili peckanje kože, odmah isperite preparat. I da, ovo također vrijedi i za sve maske i smjese koje napravite u svojoj maloj kuhinjskoj radionici!

Nema iznimaka!

>>Loše stvari koje su zapravo dobre za kožu

>>Pripremite kod kuće prirodni tonik za čišćenje lica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije