Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hoćete li ih nositi?

Natikače su cipele sezone. Ružnije ne mogu biti, ali su skupe kao suho zlato

Isabel Marant Holden
Foto: Instagram
1/8
25.04.2014.
u 13:40

Isabel Marant diktira trendove, a i ovaj je, čini se, pao na plodno tlo

Francuska dizajnerica Isabel Marant "kriva" je što već nekoliko sezona djevojke diljem svijeta nose tenisice na punu petu.

Nekima se taj model nije svidio i ocijenili su ga "ružnim", a drugi su odmah pohitali nabaviti svoj primjerak.

Za one plićeg džepa na tržište su uskočili high street brendovi sa svojim inspiriranim modelima. Ako danas uđete u bilo koju prodavaonicu obuće, velika je vjerojatnost da ćete pronaći barem jedan takav par, bilo da ste ušli u Nike, bilo da je riječ o Zari.

Foto: Isabel Marant

Jedan od razloga uspjeha ovog modela treba tražiti i u udobnosti i praktičnosti, a opet izdužuju nogu.

Ove sezone naročito sav je modni naglasak stavljen na udobnost. Po cijenu ljepote, usudili bismo se reći. Najružnijim cipelama 2014. proglašene su upravo natikače s potpisom Isabel Marant. Riječ je o modelu Holden napravljenom od kože. Doista, kad ih bolje pogledate, uvidjet ćete sličnost s cipelama koje su nekad nosile naše prabake. Odlično se kombiniraju uz cvjetne "kućne haljine". Tko voli, nek izvoli, rekli bismo.

Foto: MatchesFashion

No, cijena od 280 funti, odnosno oko 2700 kuna posramila bi i naše bi bake koje su slične primjerke nabavljale za sitniš.

Nije Marant jedina. Trend ravne obuće zahvatio je i visoku modu pa su na revijama Chanela i Diora manekenke svoje skupocjene haljine prošetale uz stilizirane i vrlo, vrlo skupe tenisice. Ali ipak tenisice. I prvi redovi na modnim revijama više ne zahtijevaju štikle, a iznimno su među blogericama i fashionisticama popularne Birkenstock (primarno ortopedske) sandale.

Trendu ružnih natikača brzo su se priklonili i omiljeni street style brendovi pa je pitanje vremena kad će i zagrebačke ulice preplaviti slični ravni modeli.

Iako pozdravljamo modnu demokraciju kao i (trenutačni) krah imperativa visokih potpetica, nadamo se da će umjesto natikača ipak biti više sandala. Ako ništa drugo, barem ljepše izgledaju.

Calvin Klein, 780 kuna

Foto: Asos

Zara, 299 kuna

Foto: Zara

Zara, 499 kuna

Foto: Zara

>>Poznate Hrvatice 'poludjele' za cipelama od 5000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije