Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aukcija

Merlinkina ružičasta haljina prodana za 313.000 dolara

marilyn1_nnn_ned_200610
arhiva
15.06.2010.
u 14:00

Poznata oprava iz filma "Muškarci više vole plavuše", koju je Marilyn Monroe nosila za izvedbe pjesme "Dijamanti su djevojčini najbolji prijatleji", premašila očekivanu cijenu.

Poznata haljina iz filma “Muškarci više vole plavuše”, koju je Marilyn Monroe nosila za izvedbe pjesme “Dijamanti su djevojčini najbolji prijatelji”, premašila je očekivanu cijenu od 150.000 do 250.000 dolara te je na hollywoodskoj aukciji prodana za 313.000 dolara.

Osim ove haljine, na aukciji se prodavalo 1500 predmeta iz poznatih filmova, uključujući "Zvjezdane staze", "Čarobnjaka iz Oza", "Mary Poppins", "Edvarda Škarorukog", ali i kolekcija odjeće Elvisa Presleyja.

Ova Merlinkina haljina jedna je od njezinih najpoznatijih oprava, uz bijelu haljinu koju je nosila iznad otvora ventilacije podzemne željeznice i one u kojoj je pjevala “Happy Birthday Mr President”, a koja je na aukciji u Christie’su prodana za čak 1,2 milijuna dolara.

Prema Joeu Magdaleni iz aukcijske kuće CEO, s ovima usporediva je još samo crna haljina Audrey Hepburn iz "Doručka kod Tiffanyja" koja je procijenjena na 900.000 dolara. “Te haljine nisu samo lijepe i zabavne”, kaže Magdalena, “one su važne kao ikone kulture”.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tango
Tango
14:26 15.06.2010.

Čudesno je kako su toj ženi dobro stajale sve boje pa i ova ružičasta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije