Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gubitak kilograma

Majka izazvala ovacije kod žena diljem svijeta: Sada sam debela i sretna!

Foto: Joni Edelman
1/3
13.07.2016.
u 17:20

Poručuje da mršavljenje i dijete nisu lijek protiv tuge i da ne garantiraju sreću. Stvarni problemi trebaju se riješiti na drugi način

Majka petero djece Joni Edelman razveselila je žene diljem svijeta kada je prošle godine iskreno progovorila o gubitku kilograma. U jednom trenutku nosila je konfekcijski broj 37, ali tvrdi da joj to nije posebno poboljšalo život.

"Sretna sam i debela", poručila je Joni i izazvala lavinu pozitivnih reakcija. Javljale su joj se žene iz cijelog svijeta i priznale da se zbog njene priče i same osjećaju samouvjerenije, prenosi Today.

U kolumni "Beyond Before & After" opisala je i zašto joj gubitak kilograma nije pomogao. Podijelila je fotografiju uslikanu netom prije 35. rođendana:

Foto: Joni Edelman

"Ovdje sam bila najmršavija otkako sam imala 17 godina. Shvatila sam koliko sam kilograma izgubila kad mi je prodavačica u dućanu preporučila odjeću broj 37 umjesto mojeg broja 41", priča Joni.

Zatim se osvrnula na fotografiju otprije 2 mjeseca, nakon što je proslavila 40. rođendan.

Foto: Joni Edelman

"Ovdje sam okružena sa svojih petero djece i izgledam kao prava majka. Tijekom godina moja težina je varirala, ali to se i događa kad istovremeno dojiš, prisilno vježbaš, školuješ se. Ali, ovaj "zavidan" izgled stekla sam i nakon gubitka jedne djevojčice, vjenčanja, razvoda i ponovnog braka, nakon slomljene noge i brojnih problema", otvorila se majka.

"Jela sam 1000 kalorija dnevno, trčala oko 50 kilometara tjedno, spavala tri sata dnevno i brojala svaki komadić hrane koji bi unosila. Uskraćivala sam si jelo i izgubila mjesečnicu", prepričava Joni.

Mnogi su joj davali komplimente zbog gubitka kilograma, prije no što su saznali stvarnu priču iza novog izgleda. Dok su jedni govorili da je na novoj fotografiji debela, drugi su rekli da izgleda sretno i zdravo, a majka tvrdi da je oboje.

Želi srušiti stereotipe koji tvrde da bolji fizički izgled donosi i sreću. Broj odjeće 37 omogućio joj je da lakše kupuje odjeću, prilazili su joj muškarci, a ona je postala opsesivna oko svakog detalja svog tijela. Međutim, takve stvari nisu je ispunjavale.

Poručuje da mršavljenje i dijete nisu lijek protiv tuge i ne garantiraju sreću. Stvarni problemi trebaju se riješiti na drugi način.

>> 'Nitko od nas nije gladan ni žedan. Glavno da smo sretni'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije