Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedini plus size model u Hrvatskoj

'Redovito vježbam zbog zdravlja, ali ne planiram smršavjeti'

Lucija Lugomer
Foto: Šime Eškinja
1/2
21.08.2015.
u 16:45

Ne osvrće se na negativne komentare o izgledu, a ženama sličnog stasa rado otkriva gdje kupiti odjeću većih konfekcijskih brojeva

U modnom svijetu u sliku savršenstva uklapate se nosite li konfekcijski broj 34, ali u posljednje vrijeme velike modne kuće poput Victoria's Secreta i Calvina Kleina u kampanjama angažiraju i plus size modele, koji svojim senzualnim oblinama odskaču od postavljenih standarda.

Modeli raskošnijih oblina tako u inozemstvu postaju sve traženija "roba" i zarađuju puno pa jedna od popularnijih, Amerikanka Ashley Graham ponosno ističe da je zahvaljujući punašnosti postala milijunašica. Kakve proporcije moraju imati plus size modeli i s kakvim se problemima susreću, ispričala nam je Lucija Lugomer, hrvatski supersize model agencije Midikenn.

Uzak struk i široki bokovi

– Modelingom sam se počela baviti prije godinu i pol kad su mi drugi pomogli da shvatim da bih, s obzirom na lijepe crte lica, oči, kožu i kosu, trebala razmisliti o poslu modela. I tako je počelo – kaže 22-godišnja Zagrepčanka Lucija te nam nastavlja objašnjavati kakve predispozicije trebaju supersize modeli:

– Treba zadovoljiti određene uvjete, primjerice lijepo lice, uži struk, širi bokovi... U Hrvatskoj je teško uspjeti u ovom poslu i, koliko znam, jedini sam supersize model kod nas.

S negativnim komentarima se susreće, ali ne obraća pozornost na njih.

– Prihvatila sam svoje tijelo takvo kakvo je. To ne znači da ne radim na sebi i da ne vježbam, naravno treniram i zbog kondicije, ali i zbog zdravlja. Nemam namjeru smršavjeti, ali vježbanjem čuvam zdravlje – kaže nam Lucija. Redovito ide na pilates jer voli grupne treninge, a njezin omiljeni ritual svakog vikenda je i uspon na Sljeme.

– Penjanje na Sljeme najbolja mi je fizička i psihička relaksacija, a uskoro se namjeravam vratiti i plivanju. Naime, osam godina trenirala sam sinkronizirano plivanje, morala sam odustati zbog ozljede koljena – kaže. U zadnje vrijeme, kaže, javilo joj se puno žena čestitajući na odluci da bude model pa je počela s njima razmjenjivati informacije o tome gdje pronaći trgovine s odjećom za žene punijeg stasa.

Foto: Šime Eškinja

Plan da osvoji Milano

– Najveći mi je problem pronaći traperice. Cijeli dan znam izgubiti samo na to. Imam osjećaj da prosječna žena nema vremena za takvu potragu. Ili, ženama poput mene teško je naći i lijepu haljinu u kojoj bismo se osjećale ženstveno pa apeliram da se o ovoj temi govori češće – govori Lucija. Planira se i dalje baviti modelingom.

– Nastavljam suradnju s Midikennom. Okušat ću se u inozemstvu i to prije svega u Milanu. Već sam napravila book za strano tržište i bila na castinzima – zadovoljno će Lucija.

>>Punašna ljepotica osvaja u bikiniju: Nemam razloga kriti svoje obline

>>Bujna ljepotica uz rame najpoznatijih manekenki svijeta: Ponosna sam na svoje obline

Komentara 8

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
18:24 21.08.2015.

Tooooo, konacno jedna koja nije vjesalica!

M3
Miške 3
20:01 21.08.2015.

Konačno jedna koja razbuđuje maštu, sjećanja i nove seksualne želje. Ženske vješalice kao iz Auschwitza, ne interesiraju muškarce . Promiću ih oni koji mrze žene.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:21 21.08.2015.

VL očemo više fotki ove "plus size " cure !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije