Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoka moda

Prvi tjedan u Parizu a naša Marija Janković već nosi Dior!

Marija Janković
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
22.01.2014.
u 14:24

Oduvijek voli pozornost. Obožava ples, a i pjevala je u Zvjezdicama

Nema ni tjedan dana kako je glasovita modna agencija IMG pozvala 19-godišnju zagrebačku manekenku Mariju Janković da dođe u Pariz, a ona je već u svoju biografiju upisala slavno ime Dior! Na Tjednu je visoke mode u Parizu Marija nosila dvije revije Diora, prvu ujutro za novinare i kupce, a navečer za studente St. Martensa i drugih studija modnog dizajna koje je Diorov dizajner Raf Simons počastio njima važnim neposrednim dodirom s “haute couture”.

Mariji su odmah dali ime Mara, što se lakše pamti. No to je i njezin nadimak u obitelji, u kojoj je i starija sestra Josipa Janković već iskusna u modelingu.

Odradila i nove kastinge

Obje su kod Tihane Harapin-Zalepugin u Talia Modelu. Nakon završetka prve Diorove revije bilo je vruće na njihovim telefonskim linijama. Potekle su i suze radosnice. No nije bilo vremena za puno priče. Osim što ju je čekala druga revija, Mara je još odradila dva kastinga. Zato ju je odmah poslije revije čekao automobil ispred Rodinova muzeja gdje je održana revija da bi je odveo na snimanje.

Ludnica se nastavila i jučer, kad nam je Marija javila kako je jako ponosna na to što su je izabrali da nosi Diorove modele!

Tihana Harapin-Zalepugin upoznala je Maru kad još nije imala ni 13 godina, ali je već pri tom prvom susretu rekla sestri Josipi da će Mara sigurno biti njezina manekenka kad za to dođe vrijeme.

– Strpljivo smo čekale da Marija završi srednju školu. Sada smo odlučile da cijelu godinu posveti modelingu. Odlično je startala, bile smo silno uzbuđene kad se javila nakon Diorove revije – rekla je Tihana.

Sestra Josipa kaže da se Marija odmah dobro uklopila u tim. Divila se i veteranki Stelli Tennant koja je također nosila modele. U backstageu je upoznala i popularnu Sashu Luss. Iako osam godina iskusnija u modelingu od Marije, Josipa nije pratila Maru u Pariz jer priprema čak dva diplomska na Filozofskom fakultetu gdje završava studij engleskog i francuskog.

I kod nas je vole

U obitelji u kojoj su tri sestre i brat, Marija je bila ta koja je uvijek voljela pjevati i plesati. Još kao jako mala, prije nego što završila osnovnu i 1. ekonomsku školu, pjevala je u “Zvjezdicama”.

U Zagrebu je Marija nosila modele brojnih poznatih dizajnera – Matije Vuice, Zigmana, Alduka, eNVyrooma, Elfsa... Snimila je i niz modnih editorijala i kampanja. Dizajneri hvale njezinu transformaciju i sposobnost da se munjevito profesionalno razvija. Uočili su to i u Parizu!

>>Pogledajte moderne gypsy ratnice kako stupaju metaliziranim korakom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije