Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštitno lice Iva Marušić

Dinamičnost modela i boja u kreativnoj kampanji kolecije Roberta Severa

Robert Sever kolekcija
Foto: Mare Milin
1/8
10.03.2015.
u 09:31

Riječ je o pret-a-porter kolekciji „Eccessivo“ koju čini dvadesetak odjevnih kombinacija kompletiranih u total look.

Poznati hrvatski pret-a-porter dizajnerski brand Robert Sever, u suradnji s modnom fotografkinjom Mare Milin, snimio je kreativnu kampanju koja prati kolekciju za proljeće-ljeto 2015.

Riječ je o pret-a-porter kolekciji „Eccessivo“ koju čini dvadesetak odjevnih kombinacija kompletiranih u total look. Zaštitno lice kampanje je Iva Marušić, kojoj je ovo već peta kampanja za RS brand, a ovoga puta su joj se pridružile i Petra Mišić te Iva Bandalo, također modeli Talia models agencije.

„Ideja kampanje je bila prikazati dinamičnost modela i boja, napraviti vizuale koji su vrlo snažni a pritom jednostavni, gdje su modeli u ulozi glumica te svojim ekspresijama i stavom emaniraju određenu gestu, pozu ili emociju. Htjeli smo da dojam bude jako svjež, intenzivan, sa izrazitim RS potpisom koji je prepoznatljiv u našim kampanjama“, objasnili su iz branda Robert Sever.

Inspiracija za ovu kolekciju su kao i uvijek žene. Ženska kompleksnost, ljepota, samo su neki od početnih inspiracijskih punktova. Ideja je bila koristiti vrlo široku paletu boja, koje sežu od vrlo intenzivnih pa do onih metaliziranih, a koje će funkcionirati u vrlo modernim oblicima odjeće koji su spoj tradicionalnih tehnika u suvremenoj izvedbi. Osnova kolekcije je kraljica svakog ormara – haljina, koju ovaj put interpretiraju u nekoliko različitih dužina, kao i kroz različite interpretacije kroz segmente kolekcije.

Osim plisiranja, koje je u RS brandu kao tehnika zastupljeno od samog početka branda, ovaj put koriste i tehnike kosog krojenja, kao i tehniku krojenja po kružnici, s čime se dobiva efekt valovitih volana kojima je ukrašen jedan dio kolekcije.

„I dalje se bavimo istraživanjem stvari koje uvijek koristimo u našim kolekcijama, kao što je plisiranje i faldanje tkanina te dekorativnost koja je ovog puta poprimila novu dimenziju kroz kombiniranje boja i oblika. Ima jako puno ručne dorade, ručnog apliciranja detalja i krojačkih trikova koji ju, iako je riječ o pret-a-porter kolekciji, čine unikatnom“, ističe dizajnerski dvojac Robert Sever i Branko Basletić.

Foto: Mare Milin

Foto: Mare Milin

>>'Instant Chic' kolekcija Fashion.hr by Robert Sever odlično se kombinira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije