Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi tretman

Čudesne kapi za duge trepavice konkurencija su maskarama

maskara
Oriflame
04.05.2010.
u 09:05

Kapi Latisse u Europi se još uvijek ne mogu naći u ljekarnama, a valja ih koristiti pod nadzorom liječnika.

Skupocjene i čudotvorne maskare koje obećavaju punije i duže trepavice imaju opasnu konkurenciju - kapi nazvane Latisse. Čudotvorne kapi napravljene su po jednakoj formuli kao i Lumigan, lijek protiv glaukoma, bolesti vidnog živca.

Naime, prilikom primjene lijeka protiv glaukoma liječnici su primijetili da pacijentima narastu izrazito duge i guste trepavice. Američka farmaceutska tvrtka Allergan, koja je na tržište plasirala i botox, prepoznala je potencijal ovakvog učinka, te osmislila novi lijek - kapi Latisse koje pružaju učinak kakav obećaju mnoge skupocjene maskare.

- Preparat pospješuje rast trepavice djelujući na sam folikul - objašnjava Dean Šarić, mr. sc. koji ovaj tretman provodi u zagrebačkom Institutu za estetiku.

Nakon četiri mjeseca korištenja ove tekućine, trepavice bi trebale prema nekim podacima biti 25 posto duže, 106 posto punije i 18 posto tamnije.

Svrbež i crvenilo

Radi se o novom tretmanu, a u Institutu za estetiku nisu dosad imali komplikacija kod pacijenata. Sve moguće lakše komplikacije povlače se, naime, po prestanku primjene kapi.

Ipak, s obzirom na to da se za ljepotu uvijek mora trpjeti, neke posljedice morat ćete "pregristi".

- Ako se lijek ne koristi ispravno, može izazvati privremene hiperpigmentacije kože oko mjesta primjene. Također može doći do prolaznog svrbeža i crvenila na mjestu primjene - upozorava dr. Šarić.

Nema ga u ljekarnama

Osim toga, ako se preparat nepravilno koristi može doći do promjene boje oka u tamniju nijansu.

Neispravan način primjene, ipak, u Hrvatskoj još uvijek ne bi trebao predstavljati problem, jer se lijek ne može nabaviti u ljekarnama. U SAD-u se, pak, može čak naručiti na internetu, pa ga se može dobiti i bez posjeta liječniku, što nikako nije pametno niti preporučljivo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije