Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AH, TO JUTRO...

8 jednostavnih make-up trikova koji će vam pomoći da izgledate manje umorno u trenu

Make-up
Foto: Instagram
10.08.2016.
u 11:54

Brza pomoć za neprospavane noći

Svi mrzimo jutra: izgledamo umorno, a često smo preumorni za duga sređivanja i stavljanje šminke.

Reader's Digest donosi 8 vrlo jednostavnih jutarnjih make-up trikova s kojim ćete izgledati svježe i odmorno.

1. Počnite sa čistim i hidratiziranim licem

Za umornu kožu nema ničeg goreg od ostatka šminke prijašnjeg dana. Dobro očistite kožu prije spavanja, bez agresivnih sredstava, a ujutro je, prije stavljanja šminke, dodatno hidratizirajte kremom koja odgovara vašem tipu kože. Tako će vaša koža biti zdravija, a time izgledati svježe i mladoliko.

2. BB krema umjesto pudera

Popularna BB krema (puder-krema) preporučuje se za svjež izgled jer, za razliku od tekućih i pudera u kamenu, ne isušuje kožu. Osobito se preporučuje ljeti, kako bi koža izgledala odmorno, a ten ujednačeno (uz dozu preplanulosti).

3. Fokusirajte se na područje oko očiju

Podočnjaci najviše odaju umor i neprospavanu noć. Kako biste se riješili omraženih kolutova, stručnjaci savjetuju gel za područje oko očiju, koji se nanosi prije šminke. On će ukloniti natečenost, hidratizirati i "ohladiti" kožu. Pazite da korektor koji upotrebljavate bude dvije nijanse svjetliji od vaše kože, a nanesite ga tako da formirate maleni trokut ispod očiju i nježnim pokretima ga izjednačite s ostatkom lica.

4. Dodajte samo malo pudera kako bi šminka bila postojana

Kako biste spriječili stvaranje bora ili ostalih nesavršenosti koje se mogu dogoditi kada nosimo cjelodnevnu šminku, poželjno je malim slojem pudera u prahu sve "staviti na svoje mjesto" i dati završnu notu make-upu.

5. Stavite malo boje na oči 

Umjesto crnih i tamnih nijansi, oči će izgledati manje umorno ako posegnete za svijetlim i vedrim bojama. Omiljeni trik vizažista je bijela olovka koja se stavlja točno na liniju oka i postiže da ono izgleda otvorenije i svježe.

6. I mrvicu bronzera

Doza preplanulosti poželjna je kada je u pitanju svjež izgled, no nemojte pretjerati. Dodajte malo bronzera na mjesta koja najviše dotakne sunce – čelo, obrazi, nos.

7. Ne zaboravite boju i na obrazima

Rumenilo, osobito ono koje u sebi ima malo šljokica, vašem će licu donijeti prekrasan sjaj! Kako bi bilo ujednačeno s ostatkom šminke, osim na obraze, velikom četkom povucite rumenilo preko čela do brade. 

8. Usne za kraj

Kako vaše usne ne bi bile suhe, idealni su labelo ili sjajilo. Na taj način vaš izgled neće djelovati pretjerano sređeno, već zdravo i odmorno. 

>> Trajno crtanje obrva podučava u Europi, Meksiku...

Komentara 1

JE
Jednakost
19:10 11.08.2016.

Na onoj gornjoj slici bi uvjek izabrao onu prvu od krvi i mesa, a ovu drugu plasticnu bi trpio jedno vrijeme dok mi ne dosadi, a dosadila bi mi njena bezlicnost jako brzo. Mislim da bi za prvu bio spreman i poginuti, a za drugu nebi sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije