Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da ne klizi kroz džepove

4 savjeta uz koja možete uštedjeti novac čak i kad - kupujete

šoping
Foto: Thinkstock
10.04.2014.
u 12:06

Većina maloprodajnih trgovaca objavljuje popuste na razne prizvode početkom mjeseca ili tjedna jer mnoge trgovine pune police na tjednoj bazi te objavljuju popuste na neprodanu robu

Nerijetko se dogodi da nam novac samo "klizne kroz ruke" pa se u nekom trenu zapitamo: gdje je nestala plaća?

Možda je stvar u sitnicama na koje ne obraćamo pažnju, a zaista nam mogu pomoći da uštedimo novac.

Koje su to "tajne" otkriva Huffington post.

1. Kupujte početkom mjeseca ili ponedjeljkom

Većina maloprodajnih trgovaca objavljuje popuste na razne proizvode početkom mjeseca ili tjedna jer mnoge trgovine pune police na tjednoj bazi te objavljuju popuste na neprodanu robu. Zato je dobra ideja kupovati - ponedjeljkom!

2. Pratite cijene

Iako neka trgovina objavi "akciju", ipak je dobra ideja ne zaletjeti se odmah u šoping. Ponekad trgovci povisuju cijene prije akcija pa u nekoj drugoj trgovini možete naići na isti proizvod po povoljnijoj cijeni i bez popusta.

Ako znate koliko inače plaćate, primjerice, litru mlijeka, onda ćete znati je li oglašena "akcija" zaista povoljnija za neke proizvode ili je cijena ostala ista.

3. Pratite sniženja

Napravite mali plan kupnje. Ako. recimo, neke trgovine imaju popuste utorkom ili petkom, a vi ste pri kraju s omekšivačem, pričekajte koji dan i kupite proizvod na sniženju.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

4. Riješite se viška iz svog ormara

Kupovanje novih krpica po sezonskim sniženjima opet će zatrpati vaš ormar? I, naravno, nedostaje vam mjesta za sve te nove komade. Najbolje rješenje je da se riješite onih odjevnih predmeta koje ne nosite, a odjeću najbolje kupujte online. Odjeća najviše bude snižena, a neki online shopovi nude dodatne popuste i razne kodove za buduće uštede ako kupujete online.

Stručnjaci savjetuju da prije nego otrčite u trgovinu prosurfate internetom i pokušate pronaći taj proizvod u nekom online shopu, a možete i odmah pretražiti je li netko objavio i kodove za popuste pri kupnji i sl.

>>Uz ovaj šoping trik više nećete imati pun ormar, a ništa za odjenuti

>>4 pitanja na koja morate odgovoriti prije odlaska u šoping

Komentara 1

ZP
zpomper8
09:34 02.01.2016.

Osobno,ne priznajem u potpunosti sezonska sniženja!Primjer:hlaće koštaju 1.000kn i trgovac iznad te cijene napiše 1.500kn a zatim tu cijenu od 1.500kn prekriži i doda SNIŽENJE.......nisu svi,zato treba unaprijed znati koliko su npr. te hlaće iznosile prije npr. 15 dana!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije