Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
meka i glatka koža

4 jednostavna tretmana kod kuće za nježne i njegovane ruke

ruke
Foto: Thinkstock
01.12.2014.
u 12:10

Izrazito suhoj i gruboj koži na rukama potrebna je dubinska njega

Nježne i njegovane ruke lako možete imati i u hladnim, zimskim danima.

Iako nam se čini da su manje izložene pogledima i često su skrivene ispod rukavica, kožu ruku potrebno je njegovati tijekom cijele godine.

S ova 4 jednostavna načina održavajte vaše ruke nježnima...

Piling

Tretman uklanja orožale stanice tako da hranjivi sastojci iz kreme mogu dublje prodrijeti u kožu. Za ruke koristite isti piling kao i za lice, možete ga napraviti sami. Pomiješajte žličicu morske soli s tri žlice bademovog ulja i žlicom meda. Smjesu polako umasirajte u vlažnu kožu i držite dok se ne osuši, pa isperite toplom vodom.

Maska

Izrazito suhoj i gruboj koži na rukama potrebna je dubinska njega. Pomiješajte dvije žlice meda, žlicu kukuruznog brašna, žlicu jogurta i nekoliko kapi limuna. Nanesite i ostavite na rukama najmanje 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Vrlo je djelotvorna i maska od žlice pire krumpira, dvije žlice slatkog vrhnja i žumanjka. Utrljajte, držite oko 15 minuta i isperite toplom vodom. Efekt će biti bolji ako nanesete nekoliko kapi limunovog soka.

Krema

Glavni zadatak je da nahrani i hidratizira, bitno je i da sadrži UV-zaštitu. Uvijek je birajte prema tipu kože, ako je normalna koristite hidratantnu, a za suhu što masniju. Vodite računa i o sastavu, idealno je da bude s prirodnim uljima, ekstraktima biljaka i vitamina.

Kupka

Da biste rukama pružili kompletnu njegu, okupajte ih povremeno i u toploj, biljnoj kupki. Vruću vodu prelijte preko sušene kamilice, majčine dušice, nevena i koprive, ostavite nekoliko minuta pa potopite šake i držite ih dok se voda ne ohladi. Tretman završite tako što ćete umasirati hranjivu kremu.

>>5 savjeta za lijepe ruke koje možete primijeniti kod kuće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije